Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιούν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου στα σχολεία του νησιού επισκέφτηκαν και το σχολείο Θεολόγου- Ποτού.

 

Με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ανησυχία τους για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και το αν τελικά θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες για φέτος τον χειμώνα.

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Διαπιστώσαμε ότι η τεχνική υπηρεσία θα πρέπει να κάνει κάποιες μικοεπεπεμβάσεις στο σχολείο του Ποτού.

 

Αλλά κατά κοινή ομολογία το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί την σχολική κοινότητα, είναι το μεταφορικό έργο, καθώς τα παιδιά μεταφέρονται με το λεωφορείο και από τις στάσεις των λεωφορείων μέχρι τα σχολεία, ασυνόδευτα.

 

Για την ασφάλεια των παιδιών τους, πολλοί γονείς των μικρών παιδιών, σε περίοδο ενεργειακής κρίσης, καλούνται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους με δικά τους μεταφορικά μέσα.

 

Η όλη κατάσταση, έχει ως συνέπεια πολλοί γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά του στο Δημοτικό σχολείο των Λιμεναρίων, κάτι το οποίο δημιουργεί αφενός πίεση στο Δημοτικό σχολείο των Λιμεναρίων, αφετέρου το Δημοτικό σχολείο Θεολόγου- Ποτού, να απογυμνώνεται.

 

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πιέσει την περιφέρεια ΑΜ-Θ να δώσει λύση στο πρόβλημα.

 

Αναρωτιόμαστε, γιατί  μπορούσε κάποτε να βρει λύση μια μικρή κοινότητα (Θεολόγου κατά το παρελθόν) και να μην μπορεί ένας μεγάλος δήμος σήμερα;

 

Καλούμε εκπαιδευτικούς γονείς και τοπική κοινωνία, αγωνιστικά και κινηματικά να πιέσουν προς όλες τις  κατευθύνσεις, όπως και στο παρελθόν.

 

(δελτίο Τύπου)