γράφει ο Γιάννης Εριφυλλίδης 

 

Κλείστε για μισό λεπτό τα μάτια και φανταστείτε ένα πρωινό στην Καβάλα με όλους τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς κλειστούς λόγω απεργίας των εργαζομένων. Πόσα ανυπέρβλητα προβλήματα θα προκαλούνταν στην καθημερινότητα εκατοντάδων οικογενειών της πόλης μας!

 

Φανταστείτε ακόμη ότι είστε εργαζόμενος στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεν σας πληρώνουν ποτέ στην ώρα σας και ζείτε με μια συνεχή ανασφάλεια χωρίς να ξέρετε πότε επιτέλους θα πληρωθείτε. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και έχετε φτάσει στο σημείο να μην μπορείτε να καλύψετε ούτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς σας.

 

Ανοίξτε τώρα τα μάτια και μην τα ξανακλείσετε μπροστά στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 62 εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας (το ότι οι εργαζόμενοι αυτοί βέβαια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έπρεπε να είναι μόνιμοι αποτελεί μια άλλη σημαντική πτυχή της υπόθεσης με την οποία θα ασχοληθώ σε επόμενη ανάρτηση).

 

Στις 10 Οκτωβρίου οι 62 εργαζόμενοι έπρεπε να είχαν πληρωθεί για τον μήνα Σεπτέμβριο. Για μια ακόμη φορά δεν πληρώθηκαν και τους ανακοινώθηκε ότι θα πάρουν τα χρήματά τους τον Νοέμβριο!

 

Μα θα πει κάποιος δεν ήρθαν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, τι φταίει ο Δήμος Καβάλας; Φταίει διότι θα πρέπει να φροντίζει και να ενδιαφέρεται έμπρακτα για τους 62 αυτούς στυλοβάτες της καβαλιώτικης κοινωνίας. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ.

 

Εδώ όμως έρχεται το μεγάλο ερώτημα και αποκαλύπτεται η κατάντια του Δήμου μας επί διοίκησης κυρίου Μουριάδη. Έχει ο Δήμος Καβάλας στο ταμείο του χρήματα για να πληρώσει το μηνιάτικο 62 εργαζομένων; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

 

Όλα όμως είναι θέμα προτεραιοτήτων. Εγώ ως Δήμαρχος θα κοιτούσα πάση θυσία να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας στην ώρα τους και χωρίς ούτε μία μέρα καθυστέρηση. Ο σημερινός Δήμαρχος συνεχίζει αμέριμνος ένα όργιο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος σε χορούς και πανηγύρια δεύτερης και τρίτης κλάσης και σε απευθείας αναθέσεις χωρίς τέλος.

 

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ 62 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ!

ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ.