Ομιλία/χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη στα εγκαίνια της έκθεσης “Kavala Expo 2022” (7-10-22)

 

«Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

κύριε υπουργέ τής Εθνικής Άμυνας,

θεσμικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων,

αγαπητοί εκθέτες, συμπολίτες και επισκέπτες,

 

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε και εγκαινιάζουμε την Διεθνή Έκθεση "KavalaExpo 2022" του Επιμελητηρίου Καβάλας. Μία έκθεση που επάξια και αδιαμφισβήτητα έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Και η οποία επανακάμπτει φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας.

 

 

Η έκθεση, από το ξεκίνημα τής διοργάνωσής της πριν περίπου τρεις δεκαετίες, αποτέλεσε σημαίνον γεγονός και σημείο αναφοράς για την οικονομική & επιχειρηματική ζωή. Όχι μόνο του νομού Καβάλας, αλλά της ευρύτερης περιοχής. Τόσο στις καλές περιόδους, όσο και στις δύσκολες. Θα έλεγα, ιδιαίτερα στις δύσκολες. Στήριξε και στηρίζει την επιχειρηματικότητα, προβάλλει τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα, ανοίγει διαύλους συνεργασίας ανάμεσα σε επιχειρηματίες διαφορετικών πόλεων και χωρών, ενισχύει την εξωστρέφεια τής τοπικής οικονομίας, και ως εκ τούτου την ίδια την οικονομία. Δημιουργεί προϋποθέσεις και μοχλούς αναβάθμισης της τουριστικής κίνησης κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, που είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Τόσο κατά την διάρκειά της με τις πολυπληθείς εμπορικές αντιπροσωπείες που έρχονται στην πόλη τής Καβάλας, αλλά κυρίως εις το διηνεκές μέσω τής μεγάλης προβολής τής περιοχής μας σε πανελλαδικό, βαλκανικό και γενικότερα διεθνές επίπεδο.

 

 

Όλες οι θεματικές ενότητες και οι ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στην "KavalaExpo 2022" είναι ουσιαστικές και επίκαιρες, όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα και ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, την εφαρμογή καινοτομιών, την αντιμετώπισης τής κρίσης, την προσαρμογή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην διαμορφούμενη νέα κατάσταση.

 

 

Η KavalaExpo δεν είναι μόνο μία διεθνής έκθεση που προάγει τις επενδύσεις.Αποτελεί η ίδια από μόνη της μία επένδυση για την Καβάλα. Επένδυση παρόντος και μέλλοντος. Μία ώθηση ανάπτυξης και μία ανάσα ρεαλιστικής αισιοδοξίας ειδικά σήμερα, στην κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε. Ως χώρα, ως Ευρώπη.

 

 

Η οικονομία τού χρήματος προωθείται μέσα από την οικονομία της συνέργειας και της κοινής επιχειρηματικής λογικής & δράσης. Έχουμε, λοιπόν, κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι - ως πολίτες και ως αυτοδιοικητικοί - για την KavalaExpo, καθώς και ευγνώμονες προς όλους και όλες που εργάστηκαν και φέτος για την άψογη διοργάνωσή της. Χαιρόμαστε δε, που και πάλι φιλοξενείται σε αυτό το εκθεσιακό κέντρο - στολίδι, το οποίο φέρει το όνομα τού εμπνευστή και οραματιστή αυτής της έκθεσης. Του αείμνηστου Απόστολου Μαρδύρη.

 

 

Ως διοίκηση τής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, θα στηρίζουμε πάντοτε την KavalaExpo, όπως και κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της οικονομικής βελτίωσης και προόδου.

 

 

Ευχόμαστε καλές εργασίες, γόνιμες συνεργασίες και επωφελείς επιχειρηματικές συμφωνίες».

 

(δελτίο Τύπου)