Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την αμέριστη  συμπαράστασή της στους γονείς που της Α’ τάξης του 2ου ΔΣ Καβάλας, που μαζί με το  Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, διαμαρτύρονται για την αιφνιδιαστική  συγχώνευση των τμημάτων της Α’ τάξης, και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά και  τα παιδιά είχαν μοιραστεί σε δύο τμήματα. 

 

Και σε κανονικές συνθήκες, αλλά ιδιαίτερα μετά από 2 σχολικές χρονιές υπολειτουργίας και  τηλεκπαίδευσης στα σχολεία (πόσο μάλλον στα νήπια-προνήπια, που ουσιαστικά απείχαν  από την ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία), μια τέτοια εξέλιξη είναι καταστροφική για τα  παιδιά και τις μορφωτικές τους ανάγκες. 

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων και της  υποβάθμισης σχολικών μονάδων, που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας με σαρωτικούς  ρυθμούς τα τελευταία δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα του κατάπτυστου αντιεκπαιδευτικού νομοσχέδιου, που είχε ψηφιστεί εν μέσω πανδημίας και προέβλεπε την αύξηση του  αριθμού μαθητών στις σχολικές τάξεις. 

 

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί! Είναι προσωπικότητες που εμείς οι γονείς πασχίζουμε με  όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε για να έχουν ολόπλευρη μόρφωση, σε πολύ δύσκολες  συνθήκες. 

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και απαιτούμε  να παρθεί τώρα πίσω η συγχώνευση των δύο τμημάτων καθώς και όλα τα μέτρα για να  καλυφθούν τα μαθησιακά κενά των παιδιών.  

 

(δελτίο Τύπου)