Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή των Αμισιανών Καβάλας και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (3-10-2022) το πρωί.

 

Συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί καλλιεργητές της, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

 

Αναλυτικότερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δύο δράστες, να έχουν μεταβεί με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στον χώρο της φυτείας, που βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη σε δυσπρόσιτη περιοχή και να προβαίνουν στη συλλογή κάνναβης.

 

Εντός της φυτείας και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • 187 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3 μέτρων,
  • 8 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 48 κιλών και 140 γραμμαρίων,
  • 2 ζευγάρια γάντια, 2 πλαστικά δοχεία με νερό και 2 μαρκαδόροι.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος των δραστών βρέθηκαν 4 ψαλίδια, 1 πένσα, δοχεία με οινόπνευμα και νερό, γάντια και 1 φακός κεφαλής, ενώ στην οικία του ενός συλληφθέντα οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 742 γραμμαρίων και 1 φακό κεφαλής, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.