Στους 94 έχουν πλέον ανέλθει οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), οι οποίοι εργάζονται στην Energean Oil & Gas. Επιπλέον, η πολύχρονη συνεργασία της εταιρείας με το εκπαιδευτικό ίδρυμα που διαθέτει το μοναδικό τμήμα Σπουδών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα διευρύνεται συνεχώς καθώς έχει πλέον, μεταξύ άλλων, καλύψει:

 

- την πρακτική εξάσκηση 102 φοιτητών, διαρκείας 60 ωρών για τον καθένα

- την παροχή εργαστηριακού εξοπλισμού και δειγμάτων πετρελαίου και φυσικού      

  αερίου για εργαστηριακή υποστήριξη με στόχο την τριβή των φοιτητών με το

  αντικείμενό τους

- την ανάθεση ειδικών θεμάτων για ανάπτυξη έρευνας και τεχνολογίας

- την πραγματοποίηση ημερήσιων εκπαιδευτικών ξεναγήσεων των φοιτητών στις

  θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου και στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης

- την χορήγηση συνολικά έξι μεταπτυχιακών υποτροφιών για τα ακαδημαϊκά έτη

  2012-2013 και 2013-2014

 

Με αφορμή την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 και μιλώντας στο πλαίσιο της σχετικής εκδήλωσης που διοργάνωσε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου το ΤΕΙ Καβάλας, εκ μέρους της Energean Oil & Gas o αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil κ. Δημήτρης Γόντικας ανέφερε ότι η εταιρεία, στο πλαίσιο του νέου γεωτρητικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Πρίνο, έχει ήδη προσλάβει τέσσερις αποφοίτους του ΤΕΙ.

 

Επιπλέον, για το ακαδημαϊκό έτος θα χορηγήσει δύο μεταπτυχιακές υποτροφίες, ενώ πέντε τελειόφοιτοι του ΤΕΙ θα λάβουν πρακτική εξάσκηση ενόψει της ολοκλήρωσης των σπουδών τους.

 

«Η Energean Oil & Gas στηρίζει έμπρακτα και επί σειρά ετών τις αξιέπαινες προσπάθειες του ΤΕΙ Καβάλας, καθώς αποδίδει μεγάλη σημασία στην δημιουργία, ανάδειξη και εξέλιξη του νέου επιστημονικού δυναμικού που θα ερευνήσει και θα αναπτύξει τον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

 

Σήμερα στην Καβάλα, αύριο στο Κατάκολο και στα Γιάννενα και στη συνέχεια στις άλλες περιοχές της χώρας, έχουμε ως στόχο τη δημιουργία σύγχρονης τεχνογνωσίας και, βεβαίως, ενός πολύτιμου ανθρώπινου κεφαλαίου που θα βρει διεξόδους απασχόλησης στην εγχώρια αγορά εργασίας, θα ενισχύσει τις προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και θα συμβάλει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

 

Είμαι βέβαιος πως, εφόσον και άλλες επιχειρήσεις αναπτύξουν ανάλογες συνεργασίες στον τομέα δραστηριοποίησής τους, η πατρίδα μας θα σταματήσει σύντομα να αιμορραγεί στο πλέον δυναμικό κομμάτι της. Άλλωστε, η συνεργασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις έχει διεθνώς αναδειχθεί σε σημαντική παράμετρο για τον αποτελεσματικό επαγγελματικό προσανατολισμό και την αντιμετώπιση της ανεργίας», δήλωσε ο κ. Γόντικας.

 

Σημειώνεται ότι, με άξονα τη συνεργασία με το ΤΕΙ Καβάλας, η Energean Oil & Gas είναι φέτος υποψήφια για το βραβείο «Συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων» στον θεσμό «Bravo Sustainability Awards». H ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη στο link  http://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-organization/energean-oil-amp-gas.221.html έως τις 15 Οκτωβρίου.