Συνεχίζει τις επαφές για τη στήριξη του αγροτικού τομέα στο νομό Καβάλας, ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

 

"Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συνεχίζει τις αδιάκοπες προσπάθειές του  για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, πραγματοποιώντας συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς.

 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ο οποίος θα υποστηρίξει σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που συμπεριλαμβάνει τη διάταξη (Άρθρο 6) σχετικά με τη διαδικασία της προκαταβολής αποζημίωσης των πληγέντων, συζητήθηκε για μία ακόμη φορά το ζήτημα των αποζημιώσεων, με τον Υπουργό να διαβεβαιώνει ότι η εν λόγω τροπολογία δίνει το δικαίωμα στον ΕΛΓΑ να εκκινήσει τη διαδικασία καταβολής προκαταβολών για όλες τις παραγωγές. Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας είχε προαναγγελθεί με το σχετικό από 26.9.2022 Δελτίο Τύπου.

 

Κατά τη χθεσινή ημέρα ο Βουλευτής  πραγματοποίησε νέα  συνάντηση και με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ.Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς τόσο για τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία όσο και για άλλα ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας. Προς τούτο, ο Υφυπουργός αποφάσισε να προκαλέσει ειδική συνάντηση, στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι Βουλευτές, οι τοπικοί παράγοντες καθώς και οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ, προκειμένου να υπάρξουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Π.Ε. Καβάλας.

 

Επιπλέον, ο Υφυπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα των αποζημιώσεων των αγροτών, των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν από την τραγική πτώση του ANTONOV, διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι το θέμα είναι ήδη προς επίλυση.

 

Επίσης, ο Βουλευτής επισκέφθηκε χθες με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αφού συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, συμφωνήθηκε η αύξηση της ώρας απόσταξης από 3 ώρες σε 3,5 ώρες, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να μπορούν οι παραγωγοί να αποστάζουν όλες τις ημέρες που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η φορολογία, με την οποία επιβαρύνονται. Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι το αποστακτικό δικαίωμα θα μπορεί να διατίθεται στον αποσταγματοποιό ώστε να μπορεί να πωλήσει τόσο σε λιανική όσο και σε χονδρική.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Η σκέψη μου είναι διαρκώς στα προβλήματα του κόσμου και γι’ αυτά παλεύω καθημερινά. Προσπαθώ με τις συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς να μεταφέρω τα αιτήματα και να πετυχαίνω το καλύτερο δυνατό. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για τη συνεργασία, είναι πάντα εκεί να ακούσουν, να συζητήσουν και να ενεργούν προς επίλυση των θεμάτων.»"

 

(δελτίο Τύπου)