Με θερμό καλωσόρισμα υποδέχτηκαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πληροφορικής και Φυσικού του ΔΙΠΑΕ Καβάλας τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν στις σχολές τους.

 

Αρχικά, οι πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Φώτης Ζαρκάδας, της Πληροφορικής, και Άγγελος Μπουτκάρης, του Φυσικού, απηύθυναν στους φοιτητές έναν σύντομο χαιρετισμό, όπου συνεχάρησαν τους πρωτοετείς φοιτητές και τους ευχήθηκαν καλή αρχή σε αυτή τη νέα σταδιοδρομία της ζωής τους.

 

Τονίστηκε η σημασία που έπαιξαν οι νεοσύστατοι σύλλογοι στο να μην κλείσει πέρυσι το τμήμα της Φυσικής στην Καβάλα, όπου οι φοιτητές με τον οργανωμένο και αταλάντευτο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη σχολή, αλλά και την πλούσια δράση που είχαν οι Σύλλογοι με διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

 

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ιδρύματος και συζήτηση, για το τι είναι ο Φοιτητικός Σύλλογος, ποια είναι τα όργανά του, την σημασία που έχει η μαζική συμμετοχή των φοιτητών σε αυτόν, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές σήμερα, όπως το ζήτημα της σίτισης που ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες αιτήσεων για τους πρωτοετείς με συνέπεια να μην δικαιούται κανένας πρωτοετής δωρεάν σίτιση.

 

Στο τέλος την ξενάγησης ακολούθησε παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων Πληροφορικής, Λογιστικής, Χημικού και Φυσικού στην λέσχη της σχολής, όπου διεκδίκησαν και κατάφεραν όλοι οι φοιτητές να φάνε δωρεάν, κάτι που είναι πάγια θέση των συλλόγων για δωρεάν σίτιση για όλους χωρίς κανέναν περιορισμό.

 

Τέλος, έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού για αύριο Τετάρτη στις 12:00 έξω από την λέσχη, ώστε να απαιτήσουν από τον αντιπρύτανη δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.