Με την συμμετοχή 2 αθλητών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 30ο Πανελλήνιο Κύπελλο Boulder αγωνιστικής αναρρίχησης που πραγματοποιήθηκε στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου στην εξωτερική πίστα bouldering του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού στο δάσος Κουρί Αλμυρού. Συνολικά συμμετείχαν 22 σωματεία με 151 αθλητές.

 

Ο αγώνας  αποδείχθηκε από τους δυσκολότερους που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, αφού αρκετοί αθλητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα αναρριχητικά προβλήματα που τους δόθηκαν, καθώς η λύση τους απαιτούσε σκληρή προπόνηση και σωστή προετοιμασία εκ μέρους των αθλητών, ώστε να μπορέσουν να διακριθούν και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Βαλκανικό Αγώνα Boulder.

 

Πολλά συγχαρητήρια πρέπει να αποδοθούν στον Ε.Ο.Σ. Αλμυρού για την οργάνωση, στους χαράκτες των διαδρομών για τις εξαιρετικές χαράξεις και στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης για τον συντονισμό του αγώνα.

 

Η αθλήτρια του συλλόγου μας Βακονδίου Μυρτώ αγωνίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία Πανκορασίδες Γ και κατέλαβε την 7η θέση ολοκληρώνοντας 4/5 διαδρομές. Ο αθλητής Βακόνδιος Μάρκος αγωνίστηκε στην κατηγορία Παμπαίδες Α και κατέλαβε την 5η θέση εξασφαλίζοντας έτσι την συμμετοχή του στο Βαλκανικό πρωτάθλημα boulder που θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

 

Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους δύο αθλητές του για την εξαιρετική εμφάνιση τους και προσβλέπουμε στο μέλλον για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

 

(δελτίο Τύπου)