Επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας απέστειλε η Ε.Π.Σ. KABAΛΑΣ σχετικά με την εγγραφή των ομάδων στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τα όσα απαιτούνται για την λειτουργία τους.

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Φίλοι Πρόεδροι των Ε.Π.Σ. της χώρας,

 

 

Αγαπητέ υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι πρόεδροι την ενώσεων, με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ, μία από τις ιστορικές ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας μας, πάντοτε συνέβαλε με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις της, τα μέγιστα προκειμένου να αξιοποιούνται προς όφελος των σωματείων μας και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όσες τομές επιχειρούνται, όσες αξιώσεις υπάρχουν και οι οποίες θα δώσουν μία δυναμική που αξίζει σε όλους όσους ασχολούνται με αυτό.

 

Λειτουργώντας μόνο με αυτή τη λογική, σταθήκαμε εξαρχής δίπλα στην προσπάθεια που ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη για την εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ.

 

 

Την οδό αυτή άλλωστε ακολουθήσαμε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, παροτρύνοντας τα σωματεία μας να επιταχύνουν όσες διαδικασίες προβλέπονταν για την

εγγραφή τους και για τους λόγους αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων μας έχει ενταχθεί στο σχετικό Μητρώο της ΓΓΑ, όπως επιτάσσει ο σχετικός νόμος.

 

Σήμερα όμως, όσα καταγράφονται και όλοι διαπιστώνουμε γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας μας σε καμία περίπτωση δεν μας προδιαθέτουν για να σκεφτούμε, τους χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, τους προπονητές που θα περάσουν στην αδράνεια, τους παράγοντες που «ματώνουν» οικονομικά, με ελάχιστα έσοδα, για να κρατήσουν σε λειτουργία και ζωντανές τις ομάδες τους.

 

Σίγουρα οποιαδήποτε νέα παράταση αν δοθεί ή μία απόφαση αναβολής των πρωταθλημάτων, δεν αποτελούν λύσεις στην παρούσα χρονική περίοδο.

 

Οι περιστάσεις απαιτούν γενναίες λύσεις ώστε οι ομάδες να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους και η πρώτη σέντρα για τη νέα περίοδο να δώσει νέο όραμα στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο.

 

Οφείλω μάλιστα να απευθυνθώ προσωπικά στον υπουργό κ. Αυγενάκη για να υπογραμμίσω ότι, ο χρόνος πιέζει, σφίγγει το κλοιό γύρω από το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου, τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει σε

μέγιστο βαθμό και η εξεύρεση άμεσα ουσιαστικής λύσης αποτελεί μονόδρομο.

 

Αποτελεί ανάγκη επιτακτική διότι τα ερασιτεχνικά γήπεδα χρειάζονται το «οξυγόνο» που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για να δούμε εκ νέου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να αποτελεί τον «πλούτο» του ελληνικού μας ποδοσφαίρου.

 

Με τιμή

 

Για την Ε.Π.Σ. ΚΑΒΆΛΑΣ

 

Ο Πρόεδρος

 

Γεώργιος Πριονίδης