«Μια πορεία δυο σταθμοί. Ελευθερούπολη-Καβάλα», είναι ο τίτλος του βιβλίου το οποίο, εκτός από τη «μαρτυρία» του Πέτρου Παναγιώτου για το πώς ο ίδιος βίωσε τα πολιτικά –και όχι μόνον– «πράγματα» τις τελευταίες δεκαετίες, περιλαμβάνει και εκατοντάδες φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο.

 

Ο Πέτρος Παναγιώτου είναι ο δήμαρχος που ίδρυσε την Αναπτυξιακή Καβάλας, που έφερε τα ευρωπαϊκά προγράμματα στην Καβάλα, που είχε όραμα για το Παγγαίο γενικότερα, αλλά δεν εκτιμήθηκε από τους Παγγαιορείτες όσο θα έπρεπε…

 

Στο βιβλίο του θα διαβάσουμε πολλά και θα τα μεταφέρουμε μέσα από τον ιστότοπό μας για να μάθουν και οι νεότεροι.

 

Ποιος είναι ο Πέτρος Παναγιώτου;

 

Γεννημένος στην Καβάλα το 1938, ο Πέτρος Παναγιώτου έζησε τα πρώτα δεκαεπτά χρόνια της ζωής του στην Ελευθερούπολη. Αποφοίτησε από το 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης.

 

Σπούδασε για δύο χρόνια στη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

 

Φαρμακοποιός επί σαράντα πέντε χρόνια στην Ελευθερούπολη και Φαρμακέμπορος στην Καβάλα από το 1976, δραστηριοποιήθηκε πολύ ενεργά στο Επιμελητήριο Καβάλας, το οποίο και εκπροσώπησε για είκοσι περίπου χρόνια στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

 

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος στην Ελλάδα της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ευρώπης, μιας σημαντικής πηγής ενημέρωσης και πληροφόρησης.

 

Συχνή ήταν η παρουσία του στον τοπικό Τύπο Καβάλας με άρθρα που διαπραγματεύονταν κυρίως θέματα οικονομίας και ανάπτυξης.

 

Πολιτεύτηκε το 1989, ενώ το 1990 εκλέχτηκε Δήμαρχος Ελευθερούπολης και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

 

Από το 2006 έως το 2010 χρημάτισε Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

 

Πηγή: pagaiorama.gr