Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 77 συμβασιούχους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 3 μήνες. Ο δήμος Καβάλας με πρόσχημα ότι δεν έχει λάβει τα ανάλογα κονδύλια δηλώνει ότι αδυνατεί να προχωρήσει στη μισθοδοσία των συγκεκριμένων συναδέλφων.

 

Οι πολιτικές των κυβερνήσεων που πέρασαν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των Δημοτικών Αρχών, οδήγησαν από την μία να παραχωρηθούν προνοιακές δομές στους Δήμους, χωρίς όμως τα απαραίτητα κονδύλια, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν, να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Και από την άλλη, τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές να είναι όμηροι διαφόρων προγραμμάτων με σακατεμένα εργασιακά δικαιώματα, να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, να νιώθουν την αβεβαιότητα αν θα έχουν δουλειά αύριο.

 

Απαιτούμε τώρα ο δήμος Καβάλας να πληρώσει τους απλήρωτους συναδέλφους.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές (βρεφονηπιακών σταθμών) να οργανώσουν την πάλη τους και μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:

  • Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων,
  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας,
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με τέτοια προγράμματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.