Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καλεί όσους πλέουν στην περιοχή της θάλασσας Θάσου και θέλουν να συνδράμουν σε μια προσπάθεια ανάσυρσης ενός σπάνιου πουλιού που έχει πέσει στην θάλασσα.

 

Πρόκειται για έναν Ασπροπάρη που φέρει δορυφορικό πομπό στην πλάτη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο παρακάτω στίγμα 10 ναυτικά μίλια ΝΑ της Θάσου.

 

Το πουλί είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκρό, αλλά ο πομπός όσο και το ίδιο το πουλί έχουν μεγάλη επιστημονική σημασία για τους ερευνητές που παρακολουθούν το είδος.

 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας:

 

"Καλούμε όσους πλέουν στην θαλάσσια περιοχή της Θάσου να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάσυρσης ενός σπάνιου πουλιού που έχει πέσει στη θάλασσα!

 

Ένας από τους Ασπροπάρηδες που έχουν σημανθεί με δορυφορικό πομπό στο πλαίσιο του Προγράμματος #LIFE "ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη" εκπέμπει σήμα από τη θάλασσα, 10 ναυτικά μίλια ΝΑ της Θάσου (40°25'35.9"N | 24°46'43.0"E | https://goo.gl/maps/rQ2TTEKxCVV9NfoF8).

 

Το πουλί είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκρό, αλλά ο πομπός όσο και ο ίδιος ο γύπας έχουν μεγάλη επιστημονική σημασία για τους ερευνητές που παρακολουθούν το είδος.

 

Αν μπορείτε να συμβάλετε στην προσπάθεια ανεύρεσης του πουλιού και βρίσκεστε στην περιοχή, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

 

- 210 8228704 & 210 8227937 ή με μήνυμα στο inbox.

 

Προβλέπεται κάλυψη των εξόδων μετάβασης στο σημείο. 

 

Το στίγμα ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα".