Γυναίκα με νοητικά προβλήματα ζει κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι γείτονες ανησυχούν για την ίδια και όπως λένε «είναι απροστάτευτη, ενώ μπορεί να γίνει επικίνδυνη».  

 

Οι πολίτες ζητούν από τις Αρχές να παρέμβουν και να βρουν λύση για τη γυναίκα.

 

Σύμφωνα με καταγγελία στο KavalaNews η ηλικιωμένη, περίπου 65-70 ετών, μένει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού, στην Καβάλα. 

 

Η γυναίκα διέμενε με τη μητέρα της η οποία πέθανε πριν από μερικά χρόνια.

 

«Όσο ήταν με τη μαμά της ήταν καλά. Την επιμέλεια (σ.σ. δικαστικοί συμπαραστάτες) πήραν τα ξαδέρφια της, αλλά είναι άφαντα», αναφέρει η σχετική καταγγελία.

 

Όπως περιγράφουν στο KavalaNews οι γείτονες, η γυναίκα παίρνει σύνταξη από την πρόνοια την οποία λαμβάνουν οι συγγενείς της. Νομικά αυτό ισχύει, αλλά η γυναίκα τρώει από το «Τραπέζι της Αγάπης».

 

Ένα άλλο πρόβλημα όπως μεταφέρουν είναι ότι «κάθε 2-3 μήνες της κόβεται το ρεύμα. Μεσολαβεί η εκκλησία για να γίνει επανασύνδεση».

 

Οι ένοικοι έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία η οποία τους είπε να ενημερώσουν τον εισαγγελέα.

 

«Πήγαμε στον εισαγγελέα και αυτός μας παρέπεμψε στην ασφάλεια», λένε στο KavalaNews.

 

Όπως αναφέρουν έχει ενημερωθεί ο Σύλλογος ΑμεΑ και ο Δήμος Καβάλας με το «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχει κάνει την κοινωνική έρευνα.  
 

Μιλώντας στο KavalaNews ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας Ανέστης Δημητριάδης, ανέφερε ότι δεν έχει υπάρξει έως τώρα καμία επίσημη ενημέρωση στο Δήμο για το θέμα αυτό. 
 

Πρόσθεσε δε ότι μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας δόθηκε άμεση εντολή σε κοινωνικό λειτουργό να ερευνήσει την υπόθεση, το πρωί της Παρασκευής. 

 

«Όλοι λένε ότι δεν έχουν ευθύνη. Δεν είναι ανθρώπινες οι συνθήκες που ζει η γυναίκα και από άποψη καθαριότητας. Οι συγγενείς της δεν ενδιαφέρονται», λένε οι γείτονες.

 

Εκφράζονται φόβοι ότι η ηλικιωμένη γυναίκα μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της αλλά και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων ενοίκων αφού συχνά την έχουν ακούσει να απειλεί πως θα βάλει φωτιά, ιδιαίτερα μετά την τελευταία διακοπή ηλεκτροδότησης.