Την Καβάλα και τη Θάσο επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης μετά το ταξίδι του στη Λήμνο.

 

Συνολικά σε Λήμνο, Καβάλα και Θάσο έμεινε 8 ημέρες οι οποίες περιείχαν βόλτες και πολύ φαγητό.

 

Τώρα από το σπίτι του στην Αθήνα ο Ηλίας Μαμαλάκης έκανε κάνοντας τον απολογισμό του ταξιδιού του επισημαίνει πως βομβάρδισε το κοινό του με φαγητά, γλυκά και γκουρμέ πιάτα από τον σεφ του ξενοδοχείου A for Art Γιάννη Μαρινόπουλο.

 

«Όχι σήμερα δεν θα συνεχίσω», λέει ο σεφ και αναφέρεται σε όσους και όσα πέρασε και τα μέρη που επισκέφθηκε τις ημέρες που έμεινε στην περιοχή.  

 

«Σε αυτή την πορεία από Λήμνο σε Καβάλα και τέλος Θάσο γνώρισα ανθρώπους που εκεί ήταν το κύριο ενδιαφέρον από λαϊκούς σοφούς ανθρώπους όχι κατ’ ανάγκη μάγειρες μέχρι υπέρ μορφωμένους με πολύπλοκη παιδεία και γνώση…

 

 ..Στην Καβάλα την Μαρία Παπανικολάου, τον Νίκο Κουτράκη, τον Γιάννη Μανιό που τον είδα για πρώτη φορά και νόμιζα ότι είμαστε χρόνια μαζί τον Νικόλα κεχαγιά τους αδελφούς Χαρπαντίδη (ο ένας συγγραφέας ιστορικός ο άλλος γκουρμέ ψαγμένος).

 

Τέλος στην Θάσο με τον συνοδοιπόρο μου εδώ και χρόνια Μανώλη Τουρατζή και αρχηγό καθοδηγητή τον Στάθη Χαρπαντίδη

 

Και που δεν πήγαμε από πατσατζίδικο μέχρι γυράδικά που ψήνουν γύρο στο κάρβουνο από καφενεία σε λαϊκές ταβέρνες και σε εστιατόρια fine dining 

 

Άλλοτε  ανεβήκαμε στα ουράνια άλλοτε  σερνόμαστε στην γη. Πήραμε και 2-3 κιλά ο κι ένας

 

Είμαι στο σπίτι

 

Δεν βγήκα ούτε για μια στιγμή

 

Σε λίγο θα φτιάξω λίγα μακαρονάκια με κέτσαπ και κεφαλοτύρι ( βλέπετε τι τρώμε στα σπίτια μας) που μου αρέσουν πολύ σύντομα ξεκινάμε για άλλου.

 

ΥΣ στην Σκάλα Ποταμιάς στο Εστιατόριο Κραμβούσα ο Δημήτρης συνιδιοκτήτης και σεφ ήταν ιδιαίτερα ψαγμένος στην χλωρίδα του νησιού και δουλεύει και τον χειμώνα.

 

Τον εκτίμησα πολύ

 

ΥΣ2 Δεν έχω αναφέρει κανένα όνομα σεφ γιατί αν ξεχάσω ένα θα γίνει παρεξήγηση.