γράφει ο

Θόδωρος Μήτρας 

 

Επειδή ειπώθηκαν από τον πρώην πρόεδρο ( ? ) κάποια πράγματα τα οποία θίγουν ανθρώπους και καταστάσεις τα οποία μάλιστα είναι παντελώς ψεύτικα και επειδή ακόμη και τώρα ο συγκεκριμένος δεν βγήκε να αναλάβει τις ευθύνες του σαν άντρας, σε ό,τι αφορά το ιατρικό κομμάτι το οποίο θίχτηκε στην συγκεκριμένη συνέντευξη (σε σταθμό μάλιστα πανελλήνιας εμβέλειας το Metropolis) έχω να τονίσω τα εξής.

 

Στο στάδιο Ανθή Καραγιάννη υπήρχαν σε κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  δύο λειτουργικοί, φορτισμένοι αυτόματοι απινιδωτές, οι οποίοι ήταν πλήρως λειτουργικοί σε κάθε αγώνα. Αυτό, από την πρώτη αγωνιστική, ακόμα και τότε που η Καβάλα έδινε αγώνες με αθλητές οι οποίοι δεν ήταν καν αθλητές, ή, ήταν αθλητές άλλων αθλημάτων. Ιδίως τότε, όταν ο πρώην πρόεδρος χρειάζονταν GPS, χάρτη και οδηγό για να βρει το στάδιο.

 

Ο πρώτος απινιδωτής βρίσκονταν πάντα 5 m μακριά από τον πάγκο της ομάδος και ο δεύτερος στο ιατρείο. Πάντα σε αναμονή. Πάντα ελεγμένοι.

 

Στο στάδιο υπήρχε και υπάρχει ακόμα ιατρείο, το οποίο λειτουργούσε δυο ώρες πριν την  έναρξη κάθε αγώνα και μία ώρα μετά. Το ιατρείο ήταν πλήρως εξοπλισμένο με το οτιδήποτε.

 

Υπήρχε ακόμη και λαρυγγοσκόπιο για διασωλήνωση επιτόπου αν χρειάζονταν, κάτι που δε χρειάστηκε ποτέ, πιστοποιημένος ιατρός με ικανότητα να διενεργήσει  ακόμα και τη διασωλήνωση, ασθενοφόρο που περίμενε με τον οδηγό έτοιμο, ολόκληρο φαρμακείο, δύο γιατροί τουλάχιστον, ο ένας παθολογικής  και ο άλλος χειρουργικής ειδικότητας και τραυματιοφορείς.

 

Αυτά τα πράγματα δεν τα συναντάς σε πάρα πολλά γήπεδα στην Ελλάδα. Μέρες πριν από κάθε αγώνα, υπήρχε συνεννόηση με την Σούπερλιγκ 2 και προσωπική επικοινωνία με τον αρχίατρο κύριο Ξενοφών Ρούσση για να είναι όλα όπως έπρεπε. Και πάντα ήταν όλα όπως έπρεπε. Και μια μικρή λεπτομέρεια. Αυτά όλα δωρεάν.

 

Δεν ξοδεύτηκε ποτέ ούτε 0,50 €, ούτε 0,01 € απο την ΠΑΕ. Γιατί από εμάς τους ίδιους ξοδεύτηκαν πάρα πολλά χρήματα… Φαρμακευτικό υλικό εκατοντάδων ευρώ για να μην πω χιλιάδων, δεν πληρώθηκε ποτέ από την ΠΑΕ και μάλιστα φεύγοντας ήταν απλήρωτοι λογαριασμοί οι οποίοι πληρώθηκαν για να μπορούν κάποιοι να κυκλοφορούν με ψηλά το κεφάλι.

 

Μπορεί να κάνει ο ίδιος το ίδιο στην πόλη; Έχει ιδέα;

 

Επίσης, υπήρξαν ιατρικά περιστατικά τα οποία αντιμετωπίστηκαν εκείνη τη στιγμή, επιτόπου, χωρίς καμιά διαφήμιση, χωρίς να γίνουν γνωστά και χωρίς ποτέ κάποιος να ενδιαφερθεί. Υπήρξαν περιστατικά σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων (με διακομιδή μάλιστα δε δεύτερο βαθμό στο νοσοκομείο και ενδοφλέβια θεραπεία) περιστατικά λιποθυμιών, περιστατικά απώλειας συνείδησης.

 

Ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς για αυτά; Το έμαθε ποτέ κανείς; Δημοσιεύτηκε ποτέ τίποτα, έγινε κάποια διαφήμιση, έγινε κάποια προβολή;

 

Κάποιοι άνθρωποι μόχθησαν, αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο τον οποίο μάλιστα τον στέρησαν από αλλού, για να βγαίνει ο πρώην πρόεδρος να μιλάει σε πανελλήνια μέσα λέγοντας απλά ψέματα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

 

Μπορεί να έρθει να μου το πει αυτό εμένα προσωπικά; Το ότι δηλαδή δεν υπήρχε ιατρική περίθαλψη και κινδύνευαν άνθρωποι να πάθουν κάτι;

 

Είχε ιδέα; Ήξερε που ήταν; Μήπως ήταν σε άλλο γήπεδο; Μήπως ξέρει καν τι είναι γήπεδο; Μήπως ήταν δίπλα στο σουπερμάρκετ;

 

Επειδή υπάρχουν κι άλλα πολλά, αλλά βλέπετε ότι κάποιοι κάνουν υπομονή  για να μην μπούμε σε μία περίοδο εσωστρέφειας, καλό θα ήταν επιτέλους κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη τουλάχιστον γι αυτό το κομμάτι.

 

Γιατί με τις ανθρώπινες ζωές δεν παίζουμε. Ούτε τις βάζουμε σε κίνδυνο. Ο κύριος πρόεδρος ξέρει ότι υπάρχει ακαδημία; Ξέρει περίπου που πέφτει; Ξέρει ότι όλοι οι μικροί αθλητές από την προσχολική ηλικία μέχρι την Κ19 είχαν πάντα υποστήριξη με τον ίδιο τρόπο χωρίς ποτέ να έχει ασχοληθεί ο ίδιος; Αυτοί που είναι δίπλα του και μιλάνε κάθε μέρα μαζί του και κομπάζουν του το λένε; Συμφωνούν με τον πρώην πρόεδρο;

 

Φυσικά και δεν περιμένω συγνώμη. Φυσικά και δεν περιμένω κάποιος να ανακαλέσει.

 

Αλλά, τουλάχιστον στο ιατρικό κομμάτι, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Κάποιοι, μπορούμε να κυκλοφορούμε ακόμη στην πόλη με ψηλά το κεφάλι. Κάποιοι που ήταν στην αφάνεια, και θα συνεχίσουν να είναι στην αφάνεια, κάποιοι που όταν το αυγό έφτανε στον ποπό πάντα απαντούσαν στα τηλέφωνα και έτρεχαν όταν του έλεγαν «σώσε μας»

 

 

Και επειδή το Google Translate μερικές φορές δεν είναι ακριβές, εδώ είμαι, το τηλέφωνο μου είναι γνωστό και μπορούμε να τα πούμε κι από κει.