Ο άλλοτε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η.  Μανώλης Παναγιωτάκης, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στον 98.4 εξηγεί γιατί η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής είναι πρακτικά μια επικοινωνιακή ρεκλάμα για λόγους μικροπολιτικής.

 

Δεν απαντά στην ενεργειακή ακρίβεια και απλά θα την μετακυλήσει  στους λογαριασμούς ανά μήνα μετατρέποντας τους καταναλωτές σε ημερήσιους «κυνηγούς» φτηνότερου πάροχου.

 

Όπως ψάχνουν το φτηνότερο βενζινάδικο και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα, αφού στη βάση της η στρατηγική είναι η πριμοδότηση των μεγάλων προμηθευτών από τους ίδιους τους καταναλωτές.

 

Αντί για αναστολή του χρηματιστηρίου στην ενέργεια, είπε, λένε την μισή αλήθεια για επιβολή πλαφόν στη χονδρική, αφού είναι προφανές ότι προμηθευτής δεν θα πουλάει ρεύμα φτηνότερα από το όσο του κοστίζει, άρα πάλι οι πολίτες θα πληρώνουν την διαφορά.

 

Εξηγεί ποια μέτρα ουσίας θα αντιμετώπιζαν την ενεργειακή ακρίβεια χωρίς μετακύλιση  του κόστους στους καταναλωτές, ενώ όπως τονίζει από την κατάσταση  πλήττεται άμεσα και η βιομηχανική κατανάλωση.

 

Ακούστε τη συνέντευξη