Την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία 11/09/2015, διάλεξε ο Σύλλογος Τριτέκνων Π.Ε. Καβάλας για να διοργανώσει εκδήλωση που απευθυνόταν στα πρωτάκια αλλά και στους νεοεισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Την εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου Γρηγόρης Χιόνης που αφού ευχαρίστησε τα μέλη για τη συμμετοχή τους αλλά και το Δ.Σ. για την άρτια προετοιμασία της και αφού αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογος μέσα στο 2015, έδωσε τη σκυτάλη στην εκπαιδευτικό Μάγδα Νικηφορίδου που καλωσόρισε τα πρωτάκια στη νέα σχολική χρονιά με ένα διαδραστικό παιχνίδι με θέμα «γνωρίζοντας νέους φίλους – κάνοντας νέους φίλους» και περιεχόμενο την προσαρμογή στο νέο σχολικό περιβάλλον.

 

Στη συνέχεια το Δ.Σ του Συλλόγου μοίρασε στα πρωτάκια-μέλη του συλλόγου, 22 συνολικά, συμβολικά τα πρώτα τους σχολικά είδη, απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με την ομιλία του καθηγητή του ΤΕΙ Καβάλας Τάσου Καρασαββόγλου που μετέφερε στους 15 νεοεισακτέους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ την πολύτιμη εμπειρία του από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους έδωσε τις πολύ χρήσιμες συμβουλές του για επιτυχείς σπουδές.

 

Από πλευράς του συλλόγου μίλησε στους νεοεισακτέους ο γραμματέας Κλήμης Καρασάββας που αναφέρθηκε στην αξία της οικογένειας και την υποστήριξη που αυτή παρέχει στα νεότερα μέλη της, ιδιαίτερα στην προσπάθειά τους να ανεξαρτοποιηθούν και να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών επαίνων και ενός συμβολικού ποσού αλλά και τις καλύτερες ευχές όλων για «Καλές Σπουδές».