Σε αποζημιώσεις για τις αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα προχωρά ο ΕΛΓΑ.

 

Σύμφωνα με τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πασχαλίδη, όσον αφορά την Π.Ε Καβάλας το ποσό των αποζημιώσεων:

 

- για τον αραβόσιτο ανέρχεται σε 179.208 €,

 

- για τα κηπευτικά σε 40.052 €,

 

- για τα σταφύλια σε 37.370 €,

 

- για τα ακτινίδια σε 8.954 €,

 

- για τα μήλα σε 20.660 € και

 

- για τις λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες σε 20.921 €.

 

Στη σχετική ανακοίνωση του βουλευτής αναφέρεται ότι: «Οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς αραβόσιτου των Τεναγών Φιλίππων δόθηκαν, μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος του κ. Πασχαλίδη προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, που δέχτηκε ως εμπρόθεσμες τις δηλώσεις ζημιών των 22 παραγωγών καλλιέργειας αραβόσιτου που είχαν υποβληθεί εκπροθέσμως, δεδομένων των μεγάλων ζημιών που υπέστησαν λόγω των εντονότατων βροχοπτώσεων που έπληξαν τα Τενάγη Φιλίππων το Νοέμβριο του 2021».

 

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώνει ότι ξεκίνησε και η διαδικασία για τις νέες πληρωμές κρατικών ενισχύσεων λόγω covid-19 ύψους 22,5 εκατ. ευρώ σε τομείς διαφόρων καλλιεργειών όλης της Επικράτειας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι καλλιέργειες της επιτραπέζιας Ελιάς πλην Καλαμών, του καπνού και της επίσπορης και βιομηχανικής πατάτας.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Τα καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει πλέον ο μεγάλος αντίπαλος του αγροτικού κόσμου. Ωστόσο, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται. Θερμές ευχαριστίες και προς τον κ.Λυκουρέντζο, με τον οποίο έχω μία άψογη συνεργασία και ακούει πάντα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα προβλήματα που του μεταφέρω».

 

(δελτίο Τύπου Γιάννης Πασχαλίδης)