Σε επιφυλακή είναι όλες οι υπηρεσίες στο νομό Καβάλας που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία με αφορμή τις βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας Genesis.

 

Τον δικό τους «συναγερμό» έχουν οι εργαζόμενοι στον ΔΕΔΔΗΕ λόγω του ότι ο μεγάλος όγκος νερού αλλά και η κεραυνική δραστηριότητα απειλεί την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτροδότησης.

 

Ήδη έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις αστάθειας στο δίκτυο με πτώσεις τάσης.

 

Εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ μιλώντας στο KavalaNews τόνισε ότι η πιθανότητα μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας διακοπής ηλεκτροδότησης είναι πάντα πιθανή στη διάρκεια τέτοιων φαινομένων.

 

«Σε περίπτωση που προκληθεί βλάβη, η αποκατάσταση της εξαρτάται από τη σφοδρότητα του φαινομένου εκείνη τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί βασικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί ένα γενικευμένο black out αλλά είναι πρακτικώς αδύνατο να αποφευχθούν τοπικές βλάβες αν ο καιρός επιδεινωθεί.

 

Από τέτοιες διακοπές ή αυξομειώσεις της τάσης είναι πιθανό να προκληθούν βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές, όπως για παράδειγμα τηλεοράσεις κ.α.

 

Οι ειδικοί συστήνουν, εφόσον δεν έχουμε εγκατεστημένη κάποιον εξοπλισμό προστασίας όπως ups, να κλείσουμε τους διακόπτες των πολύπριζων ή ακόμα καλύτερα να βγάλουμε τα φις από τις πρίζες σε περίπτωση που στην περιοχή μας παρατηρούνται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

 

φωτογραφία meteokav