Για τα έργα που πρόκειται να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα στην περιοχή του Περιγιαλίου για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης ενημέρωσε χθες τους κατοίκους ο δήμαρχος Καβάλας

 

Πρόκειται κυρίως για έργα διάνοιξης δρόμων. 

 

Μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί και ο κεντρικός άξονας, που θα περνάει εγκάρσια από το Περιγιάλι ακριβώς πίσω από το γήπεδο Ανθή Καραγιάννη.

 

Όπως είπε ο κ. Μουριάδης επιθυμία του Δήμου είναι να λυθούν γρήγορα τα προβλήματα με τις επιχειρήσεις που αρνούνται να μετεγκατασταθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

 

Όπως τόνισε ο άξονας αυτός είναι κομβικός για την κατασκευή όλου του έργου. 

 

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Καβάλας μετά τη συνάντηση αναφέρει τα εξής: 

 

 

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου στο Περιγιάλι, στην οποία ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ιακωβίδης, παρουσίασαν στους κατοίκους της περιοχής την πορεία των έργων που εκτελεί ο Δήμος εφαρμόζοντας το Σχέδιο Πόλης.

 

Στην ενημέρωσή του, ο κ. Ιακωβίδης είπε ότι:

 

Στην 1η φάση των έργων

 

►θα διανοιχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δρόμοι, ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν τα έργα τους οι υπηρεσίες κατασκευής των δικτύων κοινής ωφελείας.

 

►Εντός των προσεχών ημερών θα γίνει η πρώτη εργολαβία για έργο ύψους 37.500€, που θα περιλαμβάνει την διάνοιξη οδών και παράδοσή τους πριν την εφαρμογή υπόβασης οδοποίας.

 

►Μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί και 2ο έργο, ύψους 250.000€, ανάλογης κατεύθυνσης.

 

►Ο κεντρικός άξονας, που θα περνάει εγκάρσια από το Περιγιάλι (ακριβώς πίσω από το γήπεδο Ανθή Καραγιάννη).

 

Επιθυμία του Δήμου είναι να λυθούν γρήγορα τα προβλήματα με τις επιχειρήσεις που αρνούνται να μετεγκατασταθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ο άξονας αυτός είναι κομβικός για την κατασκευή όλου του έργου.

 

►Θα γίνει ο ορισμός των οικοπέδων που θα χρησιμοποιηθούν για Σχολεία.

 

►Υπάρχει μελέτη σε εξέλιξη για την κατασκευή κλειστού γηπέδου.

 

►Θα γίνουν διαδικασίες για τον περιορισμό της επιφάνειας του στρατοπέδου Ασημακόπουλου.

 

►Θα κατασκευαστεί το δίκτυο υδροδότησης και υλοποιείται η κατασκευή τμήματος του δικτύου αγωγών Φυσικού Αερίου.

 

►Διερευνάται τρόπος χρηματοδότησης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων και όμβριων, καθώς και δικτύου ηλεκτροδότησης.

 

►Μελετάται το παραλιακό μέτωπο.

 

►Μελετούνται έργα προστασίας της ακτής.

 

►Τέλος, ως προς το θέμα των αποζημιώσεων των επικειμένων, επιθυμία του Δήμου είναι να βρεθεί τρόπος ικανοποίησης όλων των ενδιαφερόμενων.

 

 

Εκ μέρους των κατοίκων, ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, τόνισε ότι δύο είναι τα σημαντικότερα νομικά ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν η παραλαβή των οικοπέδων από τους νέους ιδιοκτήτες και η αποζημίωση των επικειμένων.

 

Όπως είπε, όσον αφορά την παραλαβή των οικοπέδων από τους νέους ιδιοκτήτες, ο Νόμος ορίζει πως με την κύρωση της πράξης εφαρμογής, ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να καταλάβει το ακίνητο που του αποδόθηκε και μόνο σε περίπτωση άρνησης τού παλιού ιδιοκτήτη θα πρέπει να υπάρξει διευθέτηση της διαφοράς μέσω της δικαστικής οδού.

 

Τέλος, όσον αφορά την αποζημίωση των επικειμένων, επισήμανε ότι ο Δήμος Καβάλας θα πρέπει άμεσα να προβεί στην αξιολόγηση και απάντηση των αιτημάτων που έχουν ήδη κατατεθεί από τους δικαιούχους της αποζημίωσης.

 

Σημείωσε, δε, ότι ακόμα και σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος αποζημίωσης, ο δικαιούχος-ιδιοκτήτης μπορεί να προσφύγει στο αρμόδιο Δικαστήριο.