Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, στον οποίο εξέθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Π.Ε Καβάλας.

 

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το Πυροσβεστικό πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΗΣ», με τον Αρχηγό να επιβεβαιώνει την έλευσή του στο λιμάνι της Καβάλας αμέσως μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

 

Ήδη πραγματοποιείται ειδική εκπαίδευση Πυροσβεστών από διάφορες Υπηρεσίες, που θα στελεχώσουν το πλοίο.

 

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής ανέφερε ότι στο Λιμένα Θάσου λειτουργεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με δύναμη 110 Πυροσβεστών και με δεδομένο το μεγάλο μέγεθός του πρότεινε να μετατραπεί σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Επίσης, ζήτησε να δημιουργηθεί μόνιμο κλιμάκιο στα Λιμενάρια ή στον Ποτό της Θάσου. Ο Αρχηγός αντιμετώπισε με πολύ θετικό ενδιαφέρον τις προτάσεις του Βουλευτή.

 

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη για ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μας με ειδικά οχήματα.

 

Πράγματι, ο Αρχηγός δεσμεύθηκε για άμεση αποστολή δύο οχημάτων 4 Χ 4 με δεξαμενή χωρητικότητας 2.5 τόνων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου και από ένα όχημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία  Καβάλας και Ελευθερούπολης.

 

Επιπλέον, εθίγη από το Βουλευτή το ζήτημα της υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας.

 

Ο Αρχηγός διαβεβαίωσε ότι όλοι οι Δόκιμοι της Σχολής, με καταγωγή από Καβάλα, θα σταλούν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας μας ώστε να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.

 

Ο Βουλευτής έθεσε επι τάπητος και άλλα ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες για αντιπυρική  προστασία της περιοχής μας και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Αρχηγό ότι θα γίνουν σοβαρές προσπάθειες  στήριξης των πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων.

 

Μεταξύ των λοιπών ζητημάτων που συζητήθηκαν αναφέρθηκε ότι τα προβλήματα που είχαν προκύψει για κάποιους από τους Πυροσβέστες 5ετους θητείας πρόκειται πολύ σύντομα να επιλυθούν με ειδική ρύθμιση.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος και ικανοποιημένος μετά τη σημερινή συνάντηση.

 

Ο Αρχηγός επιβεβαίωσε την έλευση του πλοίου «ΠΕΤΡΑΚΗΣ» στην πόλη μας για το οποίο καταβάλω συνεχείς προσπάθειες, όπως και την αποστολή των τεσσάρων οχημάτων 4 Χ 4 στις Π.Υ. της περιοχής μας.

 

Τον ευχαριστώ θερμά για την εποικοδομητική συζήτηση και την άμεση ανταπόκρισή του σε πολλά από τα αιτήματα που του υπέβαλα. »