15 αεροφωτογραφίες φιλοξενεί η υπαίθρια έκθεση στην περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής με τον τίτλο «Πετώντας πάνω από τη χώρα» στο πλαίσιο της διοργάνωσης Athens Photo World.

 

Ανάμεσα στις φωτογραφίες και αυτή του Βασίλη Βερβερίδη με τον τίτλο «Τουρίστες κολυμπούν στη φυσική πισίνα Γκιόλα, Θάσος, Βόρεια Ελλάδα, Ιούλιος 2019» η οποία απεικονίζει την περίφημη Γκιόλα από ψηλά.

 

Είναι η δεύτερη φορά που η φωτογραφία με ελληνική θεματολογία «τυλίγει» το Μέγαρο –η πρώτη το 2021.

 

Φέτος ο λόγος δόθηκε σε ενεργούς φωτορεπόρτερ καθώς και σε δυο ερασιτέχνες φωτογράφους οι οποίοι δουλεύουν με drone

 

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την εξαιρετική τεχνική ποιότητα εικόνας που εξασφαλίζουν τα ψηφιακά μέσα, αυτές οι καλλιτεχνικές «πτήσεις» πετυχαίνουν αφενός να ρίξουν μια σύγχρονη ματιά στο ελληνικό τοπίο και αφετέρου να ανανεώσουν τη φωτογραφική τοπιογραφία.

 

Οι φωτογραφίες που φιλοξενούνται στην έκθεση προέρχονται από το έργο των: Βασίλη Βερβερίδη, Μαριλένας Καρατζά, Δημήτρη Μελενικιώτη, Βαγγέλη Μπουγιώτη, Αντώνη Νικολόπουλου, Γιάννη Σπυρούνη, Νίκου Χαλκιόπουλου και Θωμά Χρυσοχοΐδη.

 

Οι 15 φωτογραφίες θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι του 2022 στην περίφραξη του Μεγάρου. Το φθινόπωρο, όπως κάθε χρονιά, το APW θα τις δωρίσει σε σχολεία της Ελλάδας.