Επιδότηση που θα φτάνει τα 1.200 ευρώ θα δοθεί στους πρώτους 700 που θα κάνουν αίτηση για φυσικό αέριο στην Καβάλα, σύμφωνα με τον Συντονιστή Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, Δημήτρη Αυλωνίτη.

 

«Έχουμε παραπάνω από 700 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος. Εκτιμάμε ότι είναι πολύ πιθανό να καλυφθεί γρήγορα αυτό το νούμερο. Θα παλέψουμε να δώσουμε αυτή την έκπτωση σε όσους γίνεται περισσότερους», είπε στον KavalaNews 102.8 ο κ. Αυλωνίτης.

 

«Η μοναδική προϋπόθεση για την έκπτωση είναι να ενεργοποιήσει ο πολίτης την εσωτερική εγκατάσταση εντός 12 μηνών από την κατασκευή της. Από εκεί και πέρα ο χρήστης έχει περιθώριο ενός χρόνου για να συνδεθεί με πάροχο της επιλογής του», συμπληρώνει.

 

Τόνισε πως το έργο του δικτύου θα προχωρήσει ανάλογα με τις αιτήσεις που θα γίνουν.

 

«Επειδή η πρώτη φάση των εργασιών τελείωσε, είμαστε έτοιμοι να επεξεργαζόμαστε αιτήσεις πολιτών και να υπογράφουμε συμβάσεις σύνδεσης για όποιον ενδιαφέρεται στην Καβάλα να συνδεθεί με το δίκτυο του φυσικού αερίου» λέει ο κ. Αυλωνίτης.

 

Το συνολικότερο κόστος της εγκατάστασης εξαρτάται και υπολογίζεται από 1.000 έως 2.500 ευρώ. Για την λειτουργία της κουζίνας πιθανόν να μην χρειάζεται αλλαγή αλλά καλό είναι ο πολίτης να μιλήσει με θερμοϋδραυλικό.

 

 

Μπαράζ ενημερώσεων στην Καβάλα

 

Στο Επιμελητήριο της Καβάλας θα βρίσκονται την Δευτέρα (23/5) στις 7:30 το απόγευμα εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ.

 

Θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες για το δίκτυο φυσικού αερίου.

 

«Έχουμε ήδη μιλήσει με πολλές επιχειρήσεις και προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό η συμβολαιοποίηση με ξενοδοχεία και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις. Με δημοτικά κτίρια επίσης. Ο Δήμος Καβάλας έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για το κλειστό κολυμβητήριο της πόλης» λέει ο Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ.

 

Την Τρίτη (24/5) εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ θα βρίσκονται στο τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ απέναντι από την κεντρική πλατεία για να ενημερώσουν τους πολίτες.

 

«Θα είμαστε στη διάθεση του κοινού για να έρθουν οι πολίτες να δουν αν στην πρώτη φάση των έργων μπορούν να συνδεθούν άμεσα και να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου», σημειώνει ο Δημήτρης Αυλωνίτης.  

 

Η ενημέρωση θα γίνεται 10:00 με 14:00 και 17:00 με 20:00.

 

Αυτό που χρειάζεται ο πολίτης να έχει μαζί του, είναι ταυτότητα ή υπεύθυνη δήλωση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου ή αλλιώς μπορεί να τη συμπληρώσει επί τόπου.

 

«Ο πολίτης μπορεί σήμερα να ενημερωθεί και να σχεδιάσει τις ενέργειες του, ώστε όταν έρθουν τα κρύα να καταναλώνει φυσικό αέριο. Αφού υποβάλλει την αίτηση και υπογράψουμε το συμβόλαιο και φέρουμε το αέριο στη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου του, ο ίδιος ο πελάτης θα πρέπει να τροποποιήσει την εσωτερική εγκατάσταση και να βρει τον πάροχο της επιλογής του. Η προτεραιοποίηση θα γίνει βάση του ενδιαφέροντος και της ζήτησης που θα καταγραφεί», δήλωσε ο Δημήτρης Αυλωνίτης.

 

Επίσης ο πολίτης μπορεί να κάνει αίτηση από περιοχές που δεν είναι στο σχεδιασμό αυτή τη στιγμή: «να κάνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για να δούμε ότι στο συγκεκριμένο δρόμο υπάρχει ζήτηση και να προγραμματίσουμε την επόμενη φάση του έργου», λέει ο κ. Αυλωνίτης.

 

Σημείωσε ότι ζήτηση έχει παρατηρηθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης κυρίως από τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Η πορεία των έργων

 

Για τα έργα που σταμάτησαν στην οδό Κολοκοτρώνη είπε ότι αυτό έγινε γιατί δόθηκε βάρος στα έργα στον κεντρικό σταθμό διανομής από τα συνεργεία.

 

Για την καθυστέρηση στο Περιγιάλι είπε ότι υπήρξε η ανάγκη συνεννόησης με την αρχαιολογία μετά τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο έργο.

 

Το δίκτυο τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να αναπτύσσεται στον αστικό ιστό.

 

Για το υψηλό κόστος του φυσικού αερίου ο κ. Αυλωνίτης είπε ότι η ενεργειακή κρίση είναι παροδική.