Όπως είχαμε ενημερώσει με Δ.Τ. τη Δευτέρα τα τοπικά ΜΜΕ οι δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ θα παραθέταμε σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη Συν. Τύπου για την κινητοποίηση στη ΔΕΘ στο γραφείο του Σωματείου Εμπορ. και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας στο ΕΥΚ Καβάλας. Προς έκπληξη όμως όλων όσων βρεθήκαμε εκεί η κεντρική είσοδος του ΕΥΚ ήτανε κλειστή με αποτέλεσμα η συν. τύπου να δοθεί έξω από αυτό.

 

Φυσικά δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ο πρόεδρος του ΕΥΚ την προηγούμενη είχε επικοινωνήσει με την πρόεδρο του Σωματείου και μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και με φαιδρά επιχειρήματα, εμμέσως πλην σαφώς την είχε προειδοποιήσει ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την εμποδίσει. Έφτασε σε σημείο δε, να της ανακοινώσει πως αν τελικά δεν αλλάζαμε μέρος , θα φέρει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δ/Σ του ΕΥΚ με στόχο να αφαιρεθεί το γραφείο από το Σωματείο.

 

Να πετάξει δηλαδή έξω από το σπίτι του ένα σωματείο που είναι παράδειγμα με τη δράση του και με τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους -μέλη του και μη- , με καθημερινή δράση στους χώρους δουλειάς. Ένα σωματείο, που όπως όλοι όσοι  έχουμε ταχθεί και παλεύουμε με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, δε σκύβει το κεφάλι, δεν τα διπλώνει απέναντι στην εργοδοσία, δεν πτοείται από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος.

 

Τι κι αν αλλάξανε κάποια από τα πρόσωπα στις τελευταίες εκλογές στην πλειοψηφούσα παράταξη του Δ/Σ του ΕΥΚ; Με την στάση αυτή συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι τα δεινά που τραβάει ο λαός μας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων,  της σημερινής συγκυβέρνησης και της ΕΕ, δεν τους αγγίζουν στο ελάχιστο. Φάνηκε εξάλλου αφού συνεχίζει να λάμπει δια της απουσίας του από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

 

Φυσικά τίποτα καλύτερο δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τους  εκφραστές της πρακτικής του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, η οποία τους θέλει να ρίχνουν μόνιμα νερό στο μύλο των αντεργατικών σχεδιασμών που καλλιεργούν την αναμονή και τη μοιρολατρία και κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την λέξη ¨ανταγωνιστικότητα¨. Που αντί να προετοιμάζουν  τους εργαζόμενους για να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση, οργανώνουν ημερίδες και προωθούν προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχιας και της ανεργίας.

 

Είναι ολοφάνερο ότι πως όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Το συνεχές κυνήγι του κέρδους, απαιτεί αφοπλισμένο εργατικό κίνημα, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ανοργάνωτους.

 

Αυτό που χρειάζεται είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αντιπαλέψουμε και το νέο «μνημόνιο»! Θα έχουμε νέα επέλαση  στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τις συλλογικές συμβάσεις και νέα φορολογικά βάρη, ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεσαία στρώματα.

 

Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και παραμένουν ανέγγιχτοι όλοι οι νόμοι των προηγουμένων μνημονίων που τσάκισαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα. Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία. Tην επιπλέον κατακρεούργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, για την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!

 

Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας! Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Έχουμε πείρα, χορτάσαμε από σωτήρες – παλιούς και νέους- που στρίμωχναν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας στο καλούπι του μικρότερου κακού. Δεν θεωρούμε τελειωμένες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα για τα οποία οι εργαζόμενοι μάτωσαν για δεκαετίες.

 

 

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα! Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Βαδίζουμε μπροστά ενωμένοι για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας. Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που διεκδικεί όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης, που παλεύει για τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου.

 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και με τη συμπόρευσή τους με το Ταξικό Εργατικό Κίνημα να τους δώσουν την απάντηση που τους αρμόζει. Ότι μπροστά στο αδιέξοδο της υποταγής, εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των δεσμεύσεων της ΕΕ με τα μνημόνια διαρκείας και τη στρατηγική της, υπάρχει  άλλος δρόμος.

 

Ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα, για να ανακτήσει ο λαός τις απώλειές του και ο οποίος φτάνει μέχρι την οριστική νίκη που θα τον καταστήσει πραγματικό ιδιοκτήτη όλου του πλούτου που παράγει.

 

 Τους καλούμε να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στην Πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 5/9/15 και ώρα 6:00 μμ. Η αναχώρηση από  Καβάλα θα γίνει 3:00μμ από το Δημοτικό Κήπο.