Εκδηλώσεις κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και την Αμυντική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας.

 

Την Κυριακή 22 Μαΐου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, στη συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολική «πορεία ειρήνης», που θα καταλήξει στην παραλία (στο ύψος του ΚΤΕΛ), όπου θα δοθεί συναυλία από μουσικό συγκρότημα της πόλης.

 

Η ανακοίνωση:

 

"Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Πανελλαδικού Διήμερου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί τα σωματεία των εργαζομένων, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τους φορείς των επαγγελματιών, τα σωματεία των συνταξιούχων, τους συλλόγους γυναικών, τους συλλόγους γονέων, το λαό της πόλης μας σε συγκέντρωση, πορεία Ειρήνης και συναυλία, για να εκφραστεί πλατιά η αντίθεση του λαού μας στον πόλεμο και η άρνησή του στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

 

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που στην ουσία αφορά σε πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία, που πληρώνουν οι λαοί.

 

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων του «ευρωατλαντικού τόξου», που στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας», εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, από το οποίο κερδίζουν μια χούφτα «εμπόρων του πολέμου».

 

Καταδικάζουμε την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, που θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. 

 

Αντιτασσόμαστε και καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή!

 

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” που ψηφίστηκε την Πέμπτη 12/5 στη Βουλή.

 

Καταγγέλλουμε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Λέμε όχι στα σχέδια για τη χρησιμοποίηση του λιμανιού της Καβάλας για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

 

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία! Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας! Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές! 

 

Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!

 

Νικητές του πολέμου είναι μόνο τμήματα του κεφαλαίου και από τη μία κι από την άλλη πλευρά. Χαμένοι είναι οι λαοί που πληρώνουν με το αίμα τους, με τη ζωή τους, με τον ιδρώτα τους το κόστος του πολέμου. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει με την ενεργειακή ακρίβεια και συνολικά την εκτίναξη των τιμών σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 

Καλούμε κάθε συλλογικό φορέα να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να εκφραστεί η μεγάλη ανησυχία και η έντονη καταδίκη για τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

(δελτίο Τύπου)