Ένοχοι πρότεινε να κηρυχθούν οι δυο κατηγορούμενοι γιατροί για τον θάνατο 24χρονου άνδρα από την Κεραμωτή του Νέστου μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου στο στομάχι, η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση οι γιατροί δεν ενήργησαν βάσει πρωτοκόλλων αλλά επέδειξαν αμέλεια.

 

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός με γνώμονα τα στοιχεία της υπόθεσης, το πόρισμα του ιατροδικαστή, τις μαραθώνιες καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί ο θάνατος αν υπήρχε ενημέρωση για τους κινδύνους της επέμβασης και άμεση αντιμετώπιση του ασθενούς μετεγχειρητικά.

 

Μάλιστα, κατά την αγόρευσή της μετέφερε στο ακροατήριο απόσπασμα των καταθέσεων των μαρτύρων με σκοπό να καταδείξει το πλαίσιο πραγματοποίησης της επέμβασης (ότι δεν είχε γίνει πολύπλευρη ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους, καθώς παρουσιάστηκε ως μια τυπική και εύκολη επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου), ενώ καταδίκασε και τον τρόπο με τον οποίο ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας χειρίστηκε σε μεταγενέστερο στάδιο τον ασθενή.

 

Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του τον Μάιο του 2017, λίγες μέρες μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου στο στομάχι του, καθώς ήταν υπέρβαρος. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του 24χρονου επήλθε από από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας.

 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο γιατρός που πραγματοποίησε την εγχείρηση σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ο επιβλέπων γιατρός του νοσοκομείου Καβάλας, στο οποίο εισήχθη ο ασθενής με έντονη δυσφορία και πόνο λίγες μέρες μετά την επέμβαση.

 

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

 

Πηγή: makthes.gr