Περιοδείες ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων με τους εργαζόμενους και κατάθεσης θέσεων δράσης της ΟΤΟΕ αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας .

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, που οδήγησαν στη συνέχιση των μνημονίων και στην επιδείνωση του κλίματος της απογοήτευσης και της ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία και στους εργαζόμενους, επιβάλλουν την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων των μαζικών φορέων, με στόχο την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων, που αφορούν στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν.

Η ΟΤΟΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσα εξελίσσονται και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τους εργαζόμενους και τις τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται ξανά «στο μάτι του κυκλώνα» της συνεχιζόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οργανώνεται, αντιστέκεται, καταθέτει προτάσεις και αγωνίζεται για την υπεράσπιση του κλάδου των τραπεζών στο σύνολό του.

Οι Τράπεζες και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές που σήκωσαν και σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος για τη στοιχειώδη λειτουργία της οικονομίας και την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, που είναι το στοίχημα ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Για όλα αυτά που αφορούν στην κατάσταση και την προοπτική των τραπεζών,  αλλά και τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζόμενων με επίκεντρο την ασφάλεια της εργασίας και των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και τέλος για τις θέσεις και το σχέδιο δράσης η ΟΤΟΕ συγκαλεί Συγκέντρωση – Συζήτηση τραπεζοϋπαλλήλων στην Καβάλα, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 7,00 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», Ελ. Βενιζέλου 27,  με θέμα:

Εξελίξεις στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων

 και στις Τράπεζες,  Ασφαλιστικό.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει κλιμάκιο της ΟΤΟΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, 
συν. Στ. Κούκο.