Η νέα σειρά με τίτλο "Σέρρες" του ταλαντούχου δημιουργού, Γιώργου Καπουτζίδη, με πρωταγωνιστή τον πρόσφατα αδικοχαμένο ηθοποιό Πάνο Νάτση μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στη συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1 και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις . 

 

Ο Σερραίος σεναριογράφος επέστρεψε στην ενεργό δράση εμπειρότερος, σοφότερος και κυρίως πιο επίκαιρος από ποτέ

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας συνεσταλμένος, ντροπαλός άνθρωπος. Πολλές φορές, για παράδειγμα, φτάνει ακόμα και στο σημείο να διακόψει κάποιον που του απευθύνει επαίνους ή ακόμα περισσότερο διθυράμβους. Παρά την εμπειρία του και την τριβή του με την πολλή συνάφεια της ντόπιας σόουμπιζ, καμιά φορά χάνει ακόμα και τα λόγια του, κοκκινίζει.

 

Δεν καμώνεται τον ταπεινό ή τον μετριόφρονα, παραμένει έτσι στον πυρήνα του. Και είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό πώς ένας μαζεμένος -κατά το κοινώς λεγόμενο- άνθρωπος καταφέρνει να αποδεικνύεται ένας τολμηρός, επίκαιρος και συγχρονισμένος με την εποχή του δημιουργός όσο προσυπογράφει η νέα πολυαναμενόμενη σειρά του με τίτλο «Σέρρες», που έκανε πρεμιέρα στις αρχές της εβδομάδας στο ΑΝΤ1+ και στην πραγματικότητα ανέλαβε να σύρει το άρμα της νέας εγχώριας on demand πλατφόρμας.

 

Θα περίμενε κανείς -ως έναν βαθμό εύλογα- ότι για το νέο τηλεοπτικό πόνημά του θα επιστράτευε τις μανιέρες, τα κλισέ και τα σήματα-κατατεθέντα του, όπως λίγο πολύ θα σκεφτόταν να κάνει κάθε καθιερωμένος δημιουργός.

 

Οχι όμως ο Καπουτζίδης που, τουλάχιστον από τα τρία πρώτα επεισόδια τα οποία είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα, καθιστά ηλίου φαεινότερον ότι αρνείται να επαναλάβει τον εαυτό του, να σερβίρει μια απ’ τα ίδια ή να παίξει εκ του ασφαλούς εκβιάζοντας το γέλιο ή το δάκρυ του κοινού.

 

Δείτε το τρέιλερ της σειρές «Σέρρες»

 

 

 

Αντιθέτως, με τις «Σέρρες» ο αγαπητός σεναριογράφος και ηθοποιός υπενθυμίζει ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει και τον αφορά είναι η εξέλιξη. Καλλιτεχνική, αλλά τελικά και προσωπική. Χωρίς μάλιστα να διατυμπανίζει ή να βροντοφωνάζει το παραπάνω.

 

Σημειολογικά θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι οι ήρωες στο νέο σίριαλ δέκα επεισοδίων του Καπουτζίδη λένε περισσότερα και πιο ουσιαστικά με τη σιωπή, τις παύσεις και τα βλέμματα που ανταλλάζουν παρά με τις πνευματώδεις ατάκες και το λεκτικό πινγκ πονγκ τους.

 

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ