Το ποσό των 30.881 ευρώ θα κατανεμηθεί στις 35 δικαιούχους επιχειρήσεις στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με τον βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη. Πρόκειται για πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το Α’ εξάμηνο του 2021. 

 

Όπως εξηγεί προωθούνται άμεσα οι πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το Α’ εξάμηνο του 2021 ύψους 8,2 εκ. ευρώ σε 8.597 επιχειρήσεις. 

 

Οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις της 1ης φάσης επιλεξιμότητας δαπανών για τη χρηματοδότηση μεταφοράς εμπορευμάτων του έτους 2021 και συγκεκριμένα της  χρονικής περιόδου από 1-1-2021 έως 30-06-2021.  Εξαιρούνται επιχειρήσεις, οι οποίες τέθηκαν εντός διοικητικού ελέγχου.

 

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, το μέτρο αξιολογείται για πρώτη φορά με βάση υπαρκτά δεδομένα και σε συνεργασία με εγνωσμένου κύρους επιστημονικούς φορείς (ΚΕΠΕ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πειραιώς), καθώς και σε συνεργασία με νησιωτικά επιμελητήρια και την τοπική αυτοδιοίκηση. 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνέχιση του μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης ΥΝΑΝΠ 2021-2025, προωθώντας παράλληλα μέτρα απλούστευσης και εξορθολογισμού εφαρμογής. Συνεχίζουμε να στηριζούμε τη νησιώτικη επιχειρηματικότητα και οικονομία». 

 

(δελτίο Τύπου – Γ. Πασχαλίδη)