Ένα εκπαιδευτικό πολύωρο περπάτημα 8 ωρών είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν δέκα (10) μέλη του ΘΑΣ.Ο.Σ την Κυριακή 27/3 ανηφορίζοντας από τον Λιμένα, μέσα από μονοπάτια και δασικούς δρόμους, μέχρι το πυροφυλάκιο Θ1 που βρίσκεται δίπλα στις κεραίες (radar) του νησιού.

 

Το μισό της διαδρομής ήταν μέσα από χιονισμένο πεδίο και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να διδαχθούν, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Βουλγαράκη Λεφτέρη, την ανάβαση και την κατάβαση χιονισμένης πλαγιάς, όπως και τη χρήση της ορειβατικής σκαπάνης (piolet) σε περίπτωση πτώσης, αναρρίχησης αλλά και ασφάλισης.

 

Η φανταστική θέα από το πυροφυλάκιο Θ1 (που έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου), στις χιονισμένες κορφές του ΑΪ – ΛΙΑ, ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ, ΥΨΑΡΙΟΥ και οι ζεστές αχτίδες του ήλιου γέμισαν την ψυχή μας με πανέμορφα αισθήματα και συναισθήματα, ξεκουράζοντάς μας από το πολύωρο περπάτημα.

 

Αυτό που μας γέμισε με θλίψη είναι ότι χάθηκε ξαφνικά η σκυλίτσα της Αργυρώς Μαύρου κοντά στην στάνη του Βασιλείου Συκούδη. Το σκυλάκι είναι τσιπαρισμένο και θερμή παράκληση όποιος το βρει να επικοινωνήσει μαζί της.

 

Υ.Γ, Το πυροφυλακιο Θ1 είναι ένα πανέμορφο κτίσμα και σε πλεονεκτική θέση που θα μπορούσε να λειτουργεί σαν ένα μικρό καταφύγιο ανάγκης. Ο ΘΑΣ.Ο.Σ είναι πρόθυμος να προσφέρει εθελοντική εργασία για την συντήρηση και ανακαίνιση του κτίσματος.

 

(δελτίο Τύπου)