Αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος.

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

 

«Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε, μαζί με ομάδα Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από άλλες Π.Ε. της χώρας, για την επίλυση μερικών ακανθωδών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν οι εξαιρετικά ευεργετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα και προβλέπουν: 

 

•          μειωμένο έως και 85% συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης αιθυλικής αλκοόλης, 

 

•          επαναφορά της δυνατότητας χονδρικής διάθεσης του προϊόντος απόσταξης των διήμερων αποστακτών από σημεία πώλησης αλκοολούχων ποτών, που είχε καταργηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ το 2018,

 

•          δυνατότητα που δίνεται στους διημέρους μικρούς αποσταγματοποιούς να αποστάζουν, πέραν των λοιπών επιτρεπόμενων σήμερα πρώτων υλών, οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών και σύκα, και

 

•          απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για την έκδοση άδειας απόσταξης.

 

Βέβαια, ο Βουλευτής τόνισε ότι τα ως άνω ετέθησαν σε εφαρμογή χάρη στο ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν τόσο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας στις επιμέρους συναντήσεις που είχαν με τον Βουλευτή. Τις προσπάθειες του Βουλευτή αλλά και το ευεργετικό των διατάξεων επιβεβαίωσαν και οι παρευρισκόμενοι στη Γενική Συνέλευση, με τους οποίους ο Βουλευτής είχε τη χαρά να συζητήσει.

 

Τέλος, ο Βουλευτής συνεχάρη όσες και όσους επέτυχαν την εκλογή τους στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, και ιδιαίτερα τον πρώην συνάδελφο του  στον ΟΑΕΔ Γεώργιο Σταματάκη, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος». 

 

(δελτίο Τύπου Γ. Πασχαλίδη).