Ερώτηση στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με θέμα την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ΚαβάλαςΣαμοθράκης κατέθεσε ο πρόεδρος και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφύεται και επανέρχεται έντονα το ενδιαφέρον τοπικών παραγόντων της Καβάλας και της Σαμοθράκης περί της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλα - Σαμοθράκη. 

 

Αναλυτικά όσα λέει ο κ. Βελόπουλος: 

 

"Στην προοπτική αυτή, η Δημοτική Αρχή Καβάλας, το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και όπως διαφαίνεται και η Δημοτική Αρχή Σαμοθράκης προτίθενται να συντονίσουν επικείμενες πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιτευχθεί ο αναφερόμενος στόχος. Δεδομένης μιας επικείμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας με Σαμοθράκη, πεπεισμένοι φαίνεται ότι είναι οι αναφερόμενοι Φορείς για την δεδομένη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα Βαλκάνια προς τη Σαμοθράκη, με συνέπεια τη δυνητική τόνωση της τοπικής οικονομίας του νησιού του Θρακικού πελάγους.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Διατίθεστε να μας ενημερώσετε αν υφίσταται βούληση από μέρους του υφ΄ υμάς Υπουργείου να επανασυνδεθεί ακτοπλοϊκώς η Καβάλα με τη Σαμοθράκη κι αν ναι, μέσω ποιων πρωτοβουλιών σας θα επιτευχθεί;»

 

Ο ερωτών Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος