Εφιαλτική ήταν η τελευταία νύχτα για μια 83χρονη, καθώς ο 23χρονος εγγονός της την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου.

 

«Ο Κωστάκης τη χτύπησε γιατί γύρευε λεφτά» ανέφερε ο πατέρας του 23χρονου κατηγορούμενου στο LIVE NEWS. Κυνικά ομολογεί στην κάμερα του live news ότι ο γιος του σκότωσε την μητέρα του γιατί δεν είχε να του δώσει χρήματα.

 

«Δεν είχε η μαμά και… θα πάω στην τράπεζα, δεν πήγαινε και τη χτύπησε. Κόκαλο έμεινε» συμπλήρωσε.

 

«Χτυπούσαν την ηλικιωμένη, την πίεζαν να τους δώσει χρήματα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας Χρυσοχωρίου Δημοσθένης Δαλκαράνης.

 

Η άτυχη ηλικιωμένη καθόταν στο καναπέ του σπιτιού, όταν ο εγγονός της άρχισε να την χτυπάει μέχρι θανάτου. Ο πατέρας του 23χρονου ήταν μέσα στο υπνοδωμάτιο του, όταν τους άκουσε να μαλώνουν και βγαίνοντας είδε τον γιο του να χτυπάει τη μητέρα του με ένα σίδερο.

 

«Μαλώνανε, πήρε ένα σίδερο και τη χτύπησε στο κεφάλι της έμεινε κόκκαλο… λέω μαμά, μαμά, αλλά τίποτα» υποστήριξε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

 

Προσπάθησε να καλύψει τη δολοφονία

 

Η φρικιαστική δολοφονία συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο 23χρονος προσπάθησε να καλύψει το αποτροπιαστικό έγκλημά του, λέγοντας ψέματα στο γραφείο τελετών ότι η γιαγιά του έπεσε και χτύπησε.

 

«Δεν τον άκουσα ιδιαίτερο αναστατωμένο. Μου είπε ότι η γιαγιά του πέθανε. Τον ρώτησα αν η γιαγιά πέθανε από κόβιντ ή από κάποια άλλα αίτια. Μου απάντησε ότι δεν ήταν άρρωστη, άκουσε ένα θόρυβο, έναν ήχο και σηκώθηκε και είδε τη γιαγιά πεσμένη και κατάλαβε ότι έχει πεθάνει» υποστήριξε ο εργολάβος του γραφείου τελετών Αναστάσιος Νικολαΐδης.

 

Ο εργολάβος του γραφείου τελετών τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ, που όταν έφτασε στο σπίτι βρήκε τη γιαγιούλα βάναυσα χτυπημένη και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο ιατροδικαστής.

 

«Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να αναλάβω κάτι, αν πρώτα δεν έρθει το ΕΚΑΒ να πιστοποιήσει τον θάνατο και να δει ακριβώς τι έχει γίνει, αυτό έγινε, πήγε το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ ακολούθησε το πρωτόκολλο που ορίζει ότι πρέπει να ενημερωθεί η αστυνομία και έτσι διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια» πρόσθεσε ο κ. Νικολαΐδης.

 

Η 83χρονη έμενε σε άθλιες συνθήκες διάβωσης μαζί με τον γιο και τον εγγονό της, ενώ σύμφωνα με τους συγχωριανούς ήταν συχνά θύμα ενδοοικογενειακής βία…

 

Ο δικηγόρος του 23χρονου, Μανώλης Βονικάκης, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ τόνισε ότι τον 23χρονο τον κακοποιούσε από δέκα χρονών ο πατέρας του. 

 

Δείτε το ρεπορτάζ: 

 

 

 

πηγή: megatv.com