Με αφορμή την επιστολή του Συλλόγου Γεωπόνων ν. Καβάλας, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ , Τάνια Ελευθεριάδου κατέθεσε αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας να απαντήσει σχετικά με την πρόθεση αντιμετώπισης των προβλημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της Καβάλας.

 

Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους, η αβεβαιότητα του πρωτογενούς τομέα εντείνεται λόγω της έλλειψης γενναίων μέτρων και παρεμβάσεων, που απαιτούνται για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος. 

 

Επιπρόσθετα, η βασικότερη καλλιεργητική φροντίδα, η λίπανση των καλλιεργειών, που διασφαλίζει την υψηλή παραγωγικότητα και ποιότητα των προϊόντων, τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς μεγάλο μέρος των αγροτών τείνει να εφαρμόσει ένα μοντέλο υπολίπανσης έως μηδενικής λίπανσης, αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος της. 

 

Η κ. Ελευθεριάδου τονίζει ότι ειδικότερα για το Νομό Καβάλας, οι δυσμενείς συνθήκες των τελευταίων ετών, τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και εμπορίας, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλη μερίδα των παραγωγών.

 

(δελτίο Τύπου)