Αντίστροφη μέτρηση για τον «Παπαχρηστίδειο Δρόμο» την Κυριακή 20 Μαρτίου. 

 

Ο Δήμος Παγγαίου με την Κοινωφελή Επιχείρηση,τον ΟΚΑ Καβάλας και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνουν τον 5ο αγώνα δρόμου στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής, Φρίξου Παπαχρηστίδη.

 

Ο αγώνας «επιστρέφει» μετά από δύο χρόνια λόγω πανδημίας με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 350 και αθλητές απ’ όλη τη βόρεια Ελλάδα. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Πέμπτη.

 

Αφετηρία και τερματισμός είναι ο Περίβολος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. 

 

Φέτος οι αγώνες θα είναι τρεις: 1χλμ. για μαθητές, 5χλμ για όποιον θέλει να δοκιμάσει την αντοχή του και 10χλμ για τους «μυημένους».  

 

Επίσης φέτος θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους δρομείς κάτι που αποτελεί καινοτομία. 

 

Η εκκίνηση στα 10χμλ θα δοθεί στις 11:00, στα 5χλμ στις 11:15 και του 1χλμ στις 12:30. 

 

Υγειονομικά πρωτόκολλα

 

Στους αγώνες συμμετοχή μπορούν να λάβουν οι ανήλικοι έως 18 ετών με:  επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή PCR εντός 72 ωρών ή rapid-test εντός 48 ωρών ή self-test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

 

Οι άνω των 18 ετών με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή με PCR εντός 72 ωρών ή rapid-test εντός 48 ωρών.

 

Πώς δηλώνεις συμμετοχή 

 

Οι εγγραφές των αθλητών θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ΕΔΩ μέχρι την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος γι’ αυτόν που θα υποβάλει αίτηση εγγραφής. 

 

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Χρήστος Μποσπότης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Μυρσίνη Χρυσαφούδη και η πρόεδρος του ΟΚΑΚ Κατερίνα Δράκου