Δολοφονία και όχι ατύχημα. Αυτή είναι η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Ανηλίκων Θράκης για την υπόθεση του Μάριου Ίσα που συγκλόνισε την κοινωνία της Καβάλας τον Δεκέμβριο του 2018. 

 

Ο Μάριος ήταν 18 ετών Αλβανικής καταγωγής και ο δράστης ήταν ομοεθνής του. 

 

Στον δράστη το δικαστήριο επέβαλε ποινή 5 ετών επειδή τότε ήταν ανήλικος (ελάχιστα πριν τα 18) και οδηγήθηκε στη φυλακή. 

 

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της Καβάλας στις 4 Δεκεμβρίου του 2018 στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου, πίσω από τη Δημοτική Αγορά.

 

Μετά την πρώτη δίκη τον Ιανουάριο του 2019 με ψήφους 2-1 είχε αφεθεί ελεύθερος, στον πρώτο βαθμό.

 

Την οικογένεια του 18χρονου εκπροσώπησε ο ποινικολόγος Χρυσόστομος Βελάκης

 

Σύμφωνα με όσα λέει στον KavalaNews 102.8 ο κ. Βελάκης, «ο ισχυρισμός του δράστη ήταν ότι επρόκειτο για ατύχημα. Ισχυρίστηκε ότι εκπυρσοκρότησε το όπλο την ώρα που πήγε να το δείξει στον φίλο του, ενώ υπήρχαν άλλοι μάρτυρες». 

 

Στη δίκη του πρώτου βαθμού έπεισε για την μετατροπή του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ανθρωποκτονία σε αμέλεια. Τότε είχε μειοψηφήσει η πρόεδρος Πρωτοδικών. Η δίκη είχε γίνει το 2019 στην Καβάλα. 

 

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βελάκη επρόκειτο για «πιστόλι που χρησιμοποιεί η Ρώσικη μαφία. Δεν το βρίσκεις στο εμπόριο και ο συγκεκριμένος το είχε ξεθάψει, ενώ στη συνέχεια προέκυψε ότι το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε και σε ληστεία στην Καβάλα». 

 

«Για να λειτουργήσει το όπλο, αυτή ήταν η λεπτομέρεια που έριξε όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, έχει δύο ασφάλειες, επειδή είναι δολοφονικό όπλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να εκπυρσοκροτήσει αυτό το όπλο καταλάθος.», τονίζει ο κ. Βελάκης.

 

Επίσης, αυτό που λέει ο κ. Βελάκης είναι ο κατέρρευσε ο ισχυρισμός ότι οι δύο νέοι ήταν φίλοι

 

Ακούστε όσα είπε ο κ. Βελάκης στον KavalaNews 102.8: