Ελλείψεις σε φάρμακα παρατηρούνται στα συρτάρια των φαρμακείων. Ελλειπτικά φάρμακα υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες χρόνιων παθήσεων, όπως καρδιολογικά, αναπνευστικά, καρκινοπαθών, νεφροπαθών..

 

«Οι ελλείψεις είναι χρόνιο πρόβλημα που ποτέ δεν καταφέραμε να λύσουμε. Καθημερινά υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα που είναι αναντικατάστατα. Αυτό δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια στους ασθενείς», λέει στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσυ Ρακιτζή

 

«Τυχαίνει να ανοίγουμε ένα κουτί και να μοιράζουμε σε τρεις ασθενείς», τονίζει. 

 

 

 

Ο πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς τόνισε ότι είμαστε η χώρα με τις φθηνότερες τιμές φαρμάκων σχέση με όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογραμμίζοντας ότι ελλείψεις εντοπίζονται σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων χρόνιων παθήσεων. 

 

Για παράδειγμα ο κ. Βαλτάς τόνισε ότι υπάρχει αντιπαρασιτικό φάρμακο που κοστίζει 1 ευρώ στην Ελλάδα και στην Γερμανία η τιμή του είναι 7 φορές πιο ακριβό. 

 

«Ανάλογα με την ζήτηση που υπάρχει στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τους τιμοκαταλόγους που κυκλοφορούν και αποτελούν πεδίο δόξης λαμπρό για «επιχειρηματικότητα», διαμορφώνονται και οι ελλείψεις στην χώρα μας», τονίζει.