Το νέο βιβλίο της βραβευμένης νηπιαγωγού της Θάσου Βίκυς Ξανθοπούλου «Παίζουμε Βιβλίο; Πως τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

 

«Αυτό το "Παίζουμε βιβλίο" το αγαπάω ένα τσικ παραπάνω, ίσως γιατί είχα την ευκαιρία να συναντήσω ξανά ιστορίες, ήρωες και ηρωίδες που με έχουν συγκινήσει ως έφηβη αλλά και ως ενήλικη!  Το μοιράζομαι από σήμερα πλέον μαζί σας με τη σιγουριά ότι η λογοτεχνία μπορεί μεταμορφώσει τις ζωές των ανθρώπων», λέει η κ. Ξανθοπούλου σε ανάρτηση της. 

 

«Είναι μεγάλη τιμή ο πρόλογος του βιβλίου από τον άνθρωπο έμπνευση για μένα, Ζωή Γαβριηλίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Αντιπρυτάνισσα του ΔΠΘ», συμπληρώνει. 

 

«Το αφιερώνω με αγάπη και νοσταλγία στην Πόπη Βαλαβανογλου και τον Χάρη Μιχαλόπουλο που μαζί ως έφηβοι ανακαλύψαμε τη μαγεία της λογοτεχνίας. Τι λέτε λοιπόν; Παίζουμε βιβλίο;» καταλήγει η ανάρτηση της κ. Ξανθοπούλου. 

 

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς, σε ανθρώπους που επιθυμούν να αναλάβουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή για να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο.