Στις δράσεις της  «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» συμμετέχει ο Δήμος Δράμας που φέτος θα υλοποιηθούν από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο Δήμος Δράμας, για πρώτη φορά, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που διεξήχθη για το έτος 2014, με πολλές, ποικίλες παράλληλες Δράσεις και ομολογουμένως  με πολύ μεγάλη συμμετοχή Φορέων, Πολιτών και Συλλόγων, οι οποίοι επέδειξαν άοκνο ζήλο και άκρατο ενθουσιασμό, εξ ου και η Εβδομάδα Κινητικότητας 2014 στέφτηκε με πολύ μεγάλη  επιτυχία. Έχει δε δεσμευτεί έναντι όλων όσων συμμετείχαν ότι θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον και θα προσπαθεί συνεχώς για την επέκταση και τη διεύρυνση των Δράσεων που θα υλοποιούνται, σε ευρύτερες συνεργασίες.

Για τον παραπάνω σκοπό και προκειμένου να διοργανωθούν συνεργατικά και πλουραλιστικά οι εκδηλώσεις που θα σχεδιαστούν να πραγματοποιηθούν,

 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

οι ενδιαφερόμενοι Φορείς, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ, εθελοντές, λοιποί Σύλλογοι και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να παραβρεθούν στην συνάντηση με τους  εκπροσώπους του Δήμου Δράμας για τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 07 Αυγούστου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας.