Σύμφωνα με ανάρτηση του e-Pontos.gr  «είναι όλα έτοιμα για να εκπέμψει στις 15 Αυγούστου για 1η φορά το PONTOS TV!».

Η ιστοσελίδα είχε κάνει την πρώτη της σχετική αναφορά ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός θα εκπέμψει και ιντερνετικά αλλά και στο επίγειο σύστημα μετάδοσης. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι συχνότητες παρά μόνο ότι ο τηλεοπτικός σταθμός θα εκπέμπει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και «θα συνδράμει στην διάσωση και την μετάδοση της συλλογικής μνήμης πριν αυτή φθαρεί από τον χρόνο».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστός ο τρόπος εκπομπής, πιθανότατα μέσω της Digea.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το PONTOS TV θα καταθέτει καθημερινά την ολοκληρωμένη, επιστημονική, αντικειμενική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, του  Ποντιακού Ελληνισμού και όχι μόνο.

Πολιτιστικά δρώμενα, ήθη και έθιμα, έρευνες και συνεντεύξεις θα είναι οι πρωταγωνιστές του νέου καναλιού που φιλοδοξεί να αποτελέσει  μια όαση πολιτισμού  στο σύγχρονο τηλεοπτικό σκηνικό με αιχμή του δόρατος τον ποντιακό πολιτισμό και την ιστορία.

Όλος ο κόσμος του Πολιτισμού αναμένεται να αγκαλιάσει το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα, το οποίο, μετά την 15θήμερη δοκιμαστική περίοδο εκπομπής, την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα του μεταδίδοντας ενδιαφέρουσες εκπομπές ιστορικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα που παρήγαγε το τελευταίο 6μηνο.

Τα σχέδια των υπευθύνων είναι φιλόδοξα και ιδιαίτερα ελκυστικά για τους λάτρεις της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».