Άρχισαν την Τρίτη 4 Αυγούστου οι αγώνες του 24ου Όπεν Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά της Καβάλας με τη συμμετοχή 250 και πλέον σκακιστών και σκακιστριών από 26 χώρες. Οι αγώνες θα διεξάγονται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με ελβετικό σύστημα 9 γύρων και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Αυγούστου.

 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται 16 γκραν-μετρ, 12 ιντερνάσιοναλ-μετρ και συνολικά 44 τιτλούχοι σκακιστές, που επαναφέρουν το Τουρνουά της Καβάλας στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας-δυναμικότητας ανάμεσα στα ελληνικά τουρνουά αλλά και στα υψηλά standards των ευρωπαϊκών. Θα υπάρχουν 3 γκρουπ δυναμικότητας με το 90% περίπου των συμμετεχόντων να είναι διεθνώς αξιολογημένοι. Οι κορυφαίοι γκραν-μετρ που συμμετέχουν είναι ο Ολλανδός (ρωσικής καταγωγής) πρωταθλητής Ευρώπης Sergei Tiviakov, o Ισραηλινός Evgeny Postny, o Ουκρανός Alexander Kovchan, ο Βούλγαρος Aleksander Delchev και οι Έλληνες Χριστόδουλος Μπανίκας και Δημήτρης Μαστροβασίλης.

 

Οι αγώνες θα διεξάγονται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου καθημερινά, ώρες 4 – 9 μ.μ. Την Τετάρτη 5 Αυγούστου και την τελευταία μέρα Τρίτη 11 Αυγούστου, θα υπάρχει πρωινός γύρος. Η τελετή λήξης με την απονομή των επάθλων θα γίνει την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 5 μμ. Τα χρηματικά έπαθλα των νικητών θα είναι συνολικής αξίας 7.200 ευρώ.