Επιτόπια αυτοψία και καταγραφή προβλημάτων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού πραγματοποίησε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής ενότητας Δράμας και εκπροσώπους της εταιρείας του αναδόχου.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαεμμανουήλ αναφέρει τα εξής: "Επισκεφτήκαμε με το ειδικό ερπυστριοφόρο Ρατράκ, τον διθέσιο αναβατήρα σε υψόμετρο 2100 μέτρα και τον περιβόητο αναβατήρα "Παππού", των οποίων η σύμβαση 725.000 ευρώ υπογράφηκε πριν λίγες μέρες από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και προβλέπει μετά από 12 χρόνια τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό τους.

 

Μια κίνηση της Περιφερειακής μας Αρχής που σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες που γίνονται παράλληλα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σωστή επανεκκίνηση του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, και θέτει τις βάσεις για διπλάσιο πεδίο χιονοδρομίας τη νέα χρονιά.

 

Επισκεφτήκαμε επίσης τις πίστες "Μέστα", "Καρτάλκα", "Χιονότρυπα", τα δύο baby lift καθώς και τις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου, του γκαράζ των βαρέων οχημάτων, του ιατρείου και όλων των υπολοίπων κτισμάτων που βρίσκονται στο βουνό.
Σχεδιάσαμε και οργανώσαμε επίσης δύο πολύ σημαντικές δράσεις μέσα στο Μάρτιο που θα ανακοινώσουμε δημόσια σε λίγες μέρες.

 

Στο περιθώριο της επίσκεψής μας στο Φαλακρό συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Αλεξάκη και τον Αντισυνταγματάρχη Ηρακλή Κοσκερίδη, Διοικητή της Ε' Μοίρας Καταδρομών Δράμας, η οποία πραγματοποίησε μετά από συντονισμένες ενέργειές μας την άσκηση της χειμερινής της διαβίωσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού".