Εκδήλωση με τα εικαστικά έργα της Διεθνούς Συμμετοχικής Καλλιτεχνικής Δράσης με τίτλο «Τα πρόσωπα της Μεσογείου», που διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε συνεργασία με την καταλανική οργάνωση «STOP Mare Mortum, πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα την Παρασκευή (11/2) με θέμα φιλοξενία και υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών και ευάλωτων γυναικών αιτουσών άσυλο. 

 

Πρόκειται για το έργο «Διάπλους» το οποίο παρέχει φιλοξενία και εξειδικευμένες υπηρεσίες, σε Ασυνόδευτους Ανήλικους και Γυναίκες αιτούσες άσυλο (μονήρεις ή μονογονείς) και τα παιδιά τους στην Ελλάδα, διευκολύνοντας την διαδικασία της κοινωνικής τους συμπερίληψης.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  υπήρχε ενημέρωση μεταξύ άλλων και από την εκπρόσωπο του έργου "Διάπλους" στην Καβάλα, Μάρθα  Βέρρου, σχετικά με τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου  μέχρι σήμερα.

 

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που διαμένουν σε διαμερίσματα του έργου «Διάπλους» στην Καβάλα, είχαν τη δυνατότητα να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι θα μπορούν παράλληλα να γνωρίσουν το έργο της ΑΡΣΙΣ και του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», αλλά και τα πρόσωπα της Μεσογείου (MEDfaces) που εκτίθενται, με ενημερωτικό υλικό, έντυπο και διαδικτυακό (μέσω qr code).

 

Η έκθεση “Πρόσωπα της Μεσογείου (MEDfaces)” περιελάμβανε 40 έργα καλλιτεχνών από 15 χώρες που επικεντρώνουν σε πρόσωπα προσφύγων και μεταναστών, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τους θανάτους από πνιγμό ανθρώπων που αναζητούν σωτηρία επιχειρώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.