Ελληνική επενδυτική «άνοιξη» χαρακτηρίζει την επένδυση παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης που πρόκειται να δημιουργήσει στην Καβάλα ο Σύρος γιατρός Ναουάφ Σαλάμεχ με την εταιρεία Alexandrion Group το Newmoney.gr. 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ως το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή μονάδας παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης (καθαρό οινόπνευμα) και αποστακτηρίου στην Καβάλα από την Alexandrion Group του Σύρου γιατρού Ναουάφ Σαλάμεχ. 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο όμιλος που έχει έδρα στη Ρουμανία βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τους προμηθευτές του για τη δημιουργία ενός μεγάλου αποστακτηρίου με γραμμή εμφιάλωσης. 

 

Η βιομηχανία, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, θα παράγει περίπου 30 εκατομμύρια λίτρα ετησίως, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας. Η λειτουργία της αναμένεται το 2023. 

 

Η αρχική επένδυση θα είναι 33,7 εκατ. ευρώ, ενώ σε βάθος ετών θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας. Το επενδυτικό σχέδιο εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο στον έκτο κύκλο του καθεστώτος Γενικής Επιχειρηματικότητας μέσω της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας – Θράκης. 

 

Έτσι θα λάβει επιχορήγηση 8,25 εκατ. ευρώ περίπου. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Alexandrion είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιών και αλκοολούχων ποτών της Ρουμανίας».