«Το σωματείο εργαζομένων στην Καβάλα Oil “ TO ΒΑΡΕΛΙ” συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την Κυβέρνηση και τους υπουργούς - εκτελεστές σχεδίων «ανάπτυξης», συντασσόμενο δίπλα τους, αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα τους», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια.

 

Αναλυτικά: 

 

"Η ενότητα μεταξύ των εργαζόμενων είναι το μόνο όπλο που μπορεί, και θα αναγκάσει την Κυβέρνηση να αλλάξει πλώρη και να πάρει πίσω τα αντεργατικά νομοσχέδια που επεξεργάζεται και υλοποιεί με πρόσχημα την ανάπτυξη, για την κοινωνία μας, χωρίς εμάς!

 

Γιατί μέλλον και επενδύσεις χωρίς εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει!

 

Το κόστος των «υγειών επενδύσεων» μέσα από αναδιαρθρώσεις, απολύσεις,, καταστρατήγηση κάθε εργασιακής σχέσης και νόμου, με την ανοχή των υπουργείων, εις βάρος ακόμη και της ασφάλειας εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών, είναι κάτι που βιώνουμε στο πετσί μας, και δεν είναι δυνατό να το αποδεχθούμε να ισχύσει για κανένα!

 

Οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας στεκόμαστε διπλά στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ:

 

 - καταγγέλλουμε την στάση της Κυβέρνησης και ζητούμε την άμεση ανάκληση του σχεδίου απολύσεων των εργαζομένων!

 

- ζητούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου και μαρασμού τοπικής και εθνικής οικονομίας!

 

Σ’ αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί είναι αγώνας όλων μας! Γιατί τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιόνται!"

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος Μ. Κελαϊδάκης

Ο Γεν. Γραμματέας Στ. Τσάγκας

 

(δελτίο Τύπου)