Εξοικείωση των νέων με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο και στην ικανοποίηση της ανάγκης για διεκδίκηση μίας κοινωνίας με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, καθώς και εντός αυτών. 

 

Το παραπάνω αποτελεί έναν από τους στόχους του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Καβάλας, όπως περιγράφει στον KavalaNews 102.8 ο εκπρόσωπος Τύπου του θεσμού, Σπύρος Κατσικαρώνης

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στοχεύει επίσης στην οργάνωση και την υποστήριξη δράσεων που αφορούν σε σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης, αλλά και στη γνωστοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα νεολαίας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Κατσικαρώνη οι τρεις άξονες είναι: Να αναφέρεται στα προβλήματα της νεολαίας, να δίνει λύσεις και να υλοποιεί. 

 

«Δεν υπάρχουν κόμματα και παρατάξεις. Είναι κάτι για το οποίο αγωνιστήκαμε καιρό. Όταν αφήνεις τη νεολαία να αυτοοργανωθεί μπορεί να κάνει ωραία πράγματα» τονίζει ο κ. Κατσικαρώνης. 

 

Κάποιος μπορεί να εγγραφεί στο "Μητρώο Νέων Πολιτών"  ΕΔΩ και έτσι δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καβάλας.

 

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Καβάλας τιμά την Μαρία Φραντζεσκάκη (δες ΕΔΩ):

 

«H Μαρία Φραντζεσκάκη δεν ήταν μόνο μία πολιτικός που προσέφερε στην πόλη της Καβάλας. Ήταν μία μητέρα για τους περισσότερους από εμάς. Ήταν ένας άνθρωπος που τον θαυμάζαμε. Πολλοί δεν θα είμασταν σήμερα εδώ αν δεν ήταν η Μαρία Φραντζεσκάκη», λέει ο κ. Κατσικαρώνης. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: