Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κ.Κ.Ε. με ανακοίνωση της χαιρετίζει την μαζική, οργανωμένη κινητοποίηση των αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας (δες ΕΔΩ) και στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ.

 

Η ανακοίνωση: 

 

«Οι αγρότες του νομού, μέσα από μαζικές διαδικασίες στη βάση τους και με το συντονισμό τους, συναποφάσισαν και ανέδειξαν τα δίκαια αιτήματά τους. Το ΚΚΕ τα στηρίζει και θα τα στηρίξει μέσα κι έξω από τη βουλή, με όλες του τις δυνάμεις. Πρόκειται για διεκδικήσεις ζωτικές, προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν και να παράγουν στον τόπο τους.

 

Όπως οι ίδιοι διατράνωσαν αποφασιστικά: «Δε θα γίνουμε κολίγοι στον τόπο μας!».

 

Απέναντί τους έχουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που έχουν ακολουθήσει διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.

 

Αυτές οι πολιτικές μειώνουν το εισόδημά τους, αυξάνουν το κόστος παραγωγής, δίνουν αποζημιώσειςκοροϊδία, ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις στην ύπαιθρο σε υποδομές και σε προσωπικό, όπως στα Κέντρα Υγείας.

 

Το μήνυμα των αγωνιζόμενων αγροτών για συνέχεια, κλιμάκωση και παραπέρα συντονισμό του αγώνα τους, χαράζει τον μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για την επιβίωσή τους.

 

Σ’ αυτόν τον αγώνα αξίζει να εκδηλωθεί πλατιά εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση».

 

(δελτίο Τύπου Τ.Ε. Καβάλας ΚΚΕ)