Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε χθες στη πρώτη Θεία Λειτουργία για το έτος 2022 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου.

 

Με την απόλυση της Θείας Λειτουργίας απονεμήθηκαν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου 15 υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που επέτυχαν την εισαγωγή τους στις Πανελλήνιες 2021.

 

Οι υποτροφίες αυτές δίνονται κατόπιν της εκπεφρασμένης επιθυμίας του Μακαριστού μας Μητροπολίτη κυρού Προκοπίου, όπως όρισε και στην ιδιόγραφη διαθήκη του απευθυνόμενος σε όλους μας: "ό,τι υπόλοιπον ευρεθή εις τον προσωπικόν μου τραπεζικόν λογαριασμόν να δοθή εις την Ιεράν Μητρόπολην δια την ενίσχυσιν του ειδικού λογαριασμού Εκκλησιαστικών Υποτροφιών".

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημείωσε: «Η προσφορά του για το ποίμνιό του αταλάντευτη, συνεχής, αλησμόνητη.Μια μέρα σαν κι αυτή, σε καιρούς όπως αυτούς, το μυαλό μας πληροί αναμνήσεων και η καρδιά μας συγκίνηση. Αιωνία του η μνήμη.»

 

δελτίο Τύπου