Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια δύο νέες επιτυχίες αριστούχων μαθητών κιθάρας του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου στον Διεθνή Διαγωνισμό του 32ου Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (15-19 Ιουλίου). Συγκεκριμένα, ο Θάνος Τζανετάκης και ο Φίλιππος Μανωλούδης κέρδισαν το 2ο και το 3ο Βραβείο αντίστοιχα στην κατηγορία 13-15 ετών. Το υψηλότατο επίπεδο του διαγωνισμού πιστοποιείται από το γεγονός ότι η νικήτρια της κατηγορίας, Nadja Jankovich (15 ετών) από την Σερβία, μόλις τρεις εβδομάδες νωρίτερα είχε καταλάβει τη 2η θέση στον περίφημο διαγωνισμό του Guitar Foundation of America.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου ιδρύθηκε το 1978 από τον διακεκριμένο Έλληνα σολίστ διεθνούς φήμης Κώστα Κοτσιώλη. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνσή του ο θεσμός γνώρισε μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση, καθώς έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 9.000 σπουδαστές και περίπου 500 διεθνείς προσκεκλημένους, που συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα ονόματα της κιθάρας παγκοσμίως. Σπουδαίοι συνθέτες, όπως οι Leo Brouwer, Θόδωρος Αντωνίου και Θάνος Μικρούτσικος έχουν γράψει κοντσέρτα στο πλαίσιο των αναθέσεων του Φεστιβάλ, εμπλουτίζοντας σημαντικά το ρεπερτόριο της κιθάρας.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος στο Φεστιβάλ συμμετείχαν διακεκριμένοι σολίστ κάθε ηλικίας, ενώ η διοργάνωση συμπεριέλαβε παράλληλες δράσεις: σεμινάρια, συναυλίες, εκθέσεις και διαγωνισμούς για νέους καλλιτέχνες.

Εκτός από τη συμμετοχή τους στο διαγωνιστικό σκέλος του Φεστιβάλ, οι δύο νεαροί κιθαριστές του Δ.Ω.Κ. έπαιξαν στο σεμινάριο του διάσημου Ιταλού βιρτουόζου Aniello Desiderio, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια για τη μουσικότητα και την τεχνική τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους γονείς και στον καθηγητή τους για τις επιτυχίες αυτές. Τους ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου – και όχι μόνον.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                       Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

    Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης                         Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος